Bloggar > Liv i naturen > En blåsig förmiddagsvandring ...

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

En blåsig förmiddagsvandring i Kolmården

Molnen hängde tunga, denna morgon när vi bestämde oss för att prova rundslingan Stora Älgsjön i Kolmården(St Älgsjön runt). Sagt och gjort, vi började gå vid nio-tiden på morgonen. Vi startade vid startpunkten vid Lilla Älgsjön och valde att gå in mot skogen, mot Hjalmarösjö. 

Det gick uppför, in i skogen och vi passerade flera riktigt fina platser med vyer. Kanske var det här den bästa delen av vandringen, ett väldigt vackert parti med fina utsikter. Såsmåningom kom vi till Hjalmarösjö och här kan man också starta om man vill. Det var ganska mycket grusväg efter den starten men bara att traska på. Såsmåningom kom vi till Stora Älgsjöns ände och där vände leden och gick tillbaka på andra sidan sjön. Mycket grusväg där också, innan leden vände in mot skogen precis intill sjön. Det här var också ett fint parti, då man såg vattnet hela tiden mellan träden. Jag hade hört att det skulle finnas vindskydd längs med leden, och jodå, men de låg alldeles vid slutet av leden(eller i början beroende på vilket håll man börjar)Dessutom var det väldigt skräpigt vid vindskydden, det låg tomma ketchupflaskor bredvid på marken!

Såsmåningom kommer man fram till Lilla Älgsjön och då är det inte långt kvar. 8.5 km står det att leden är men den är mig snarare 1 mil. Ungefär 2 timmar tog det att vandra den, denna blåsiga  förmiddag. Den är välmarkerad och lättvandrad, har en hel del vandring på grusväg men bjuder också på väldigt vackra spekulära vyer!

Inlagt 2019-03-21 14:18 | Läst 721 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in