Bloggar > Liv i naturen > Dimhöljda berg och gråblåa ...

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Dimhöljda berg och gråblåa toner

En dimmig lördag åkte vi ut till Ågelsjön för att grilla korv och njuta av naturen. Naturen ja. Den har ju liksom bytt skepnad. Från gult till grått och grått och grått. Allt är grått, träden, himlen och vattnet. Allt skiftar i gråa toner eller gråblåa toner och jag kan faktiskt tycka att det är ganska vilsamt. Det inger ett lugn.

Vi gjorde upp en eld. Det fanns pyttelite glöd i eldstaden, som de som varit innan lämnat kvar och av den glöden gjorde vi upp en eld. Nu ska man ju verkligen släcka efter sig, oavsett om det är på sommaren eller en regnig höstdag men det var också vackert på något sätt, av den lilla glöden som knappt syntes gjorde vi upp en stor och fin eld. Kretslopp. Vi släckte elden efter oss iallafall. Bäst så.

När vi ätit gick vi en liten promenad och njöt av omgivningarna. Vänjer mig aldrig vid det vackra Ågelsjön. Det är till och med extremt vackert en sådan här grå och dimmig dag. Dimhöljda berg och gråblåa toner.

Inlagt 2018-11-18 19:04 | Läst 1530 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-11-19 11:50   ulindh
Ja det är vackert även i november!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in