Bloggar > Liv i naturen > Att paddla på ett nytt sätt

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Att paddla på ett nytt sätt

Så äntligen var det dags, den allra första gången jag skulle prova min nya  SUP-bräda. Första gången jag skulle SUP-paddla överhuvudet taget. Förutsättningarna var perfekta, varmt i vattnet och nästan vindstilla. Det var en sådan där stilla sensommarkväll då vattnet långsamt färgades guldaktigt av solnedgången.

Hur var det då? Jo, mycket svårare än vad jag tänkt att stå på brädan. Det kräver verkligen balans och uthållighet, och att man använder kroppen på rätt sätt. Det kommer ta lite tid och träning att komma in i det.  Men det som är så bra med SUP-paddling är ju att man kan byta ställning när man vill. Man kan stå på knä, sitta på knäna eller varför inte sitta i skräddarställning med benen kors över varandra. När man är trött kan man helt enkelt bara sätta sig ner, om man nu lyckas göra det utan att plurra(ett bra tips är att lägga paddeln rakt över brädan för att hålla balansen). 

Om man ska jämföra med att paddla kajak, så är det skillnad på många sätt. Från att aldrig ha paddlat kajak förut kan man sätta sig i en kajak och börja paddla direkt. Det är väldigt osannolikt att en kajak välter. Det blir ju också en annan paddlingsteknik att sitta och paddla än att stå. Om man är lång kommer man väldigt högt upp på en SUP-bräda, vilket kan kännas lite läskigt. Bara det att gå och stå på vatten, det tar lite emot, flyter man verkligen?!

Men känslan av att glida rakt in i en solnedgång stående är ju oslagbar. Den känslan! Det blev en underbar sensommarkväll. Tekniken på min första tur var väl lite halvdålig men känslan var underbar och  gav mersmak. Jag satt mer än jag stod, det måste jag erkänna. Men såklart  vill jag suppa igen.

Det kommer att bli fler sådana här kvällar, det är jag övertygad om!

Inlagt 2018-08-11 20:13 | Läst 1656 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in