Bloggar > Liv i naturen > Äntligen en ny friluftspryl

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Äntligen en ny friluftspryl

Krafterna börjar komma tillbaka och längtan ut i naturen gör sig påmind. Idag kom jag äntligen ut på en liten tur, till ett närliggande naturreservat. Planen var göra upp eld, grilla lite korv och umgås lite i naturen. Väl där började det regna, så det var inte lätt att göra upp eld, allt var blött men efter sidär en hel tändsticksask så brann det på bra. En riktig mysdag blev det!

Jag skulle verkligen vilja ha lite variation när det gäller maten när man är på utflykt eller tur. Att grilla korv är ju en favorit, speciellt om barn är med, annars kan man ju koka upp varmt vatten och lägga i råa korvar, så vips har man kokta korvar när man börjar bli hungrig. Soppa i termos eller vanliga hederliga färdiga mackor fungerar ju också suveränt som tur-mat. Men det skulle vara roligt att variera maten.

Sagt och gjort så har jag investerat i en ny utepryl, en muurrika. Jag var först på Naturkompaniet och tittade, stod och valde mellan en muurikka i stekpanneformat och den lite mer plattare pic-nic modellen. Gick hem och funderade och bestämde mig för att skicka efter pic-nick modellen på nätet, sparade några hundralappar på det. Så nu går jag och väntar på att muurikkan ska dyka upp, tills vidare får det duga med grillad korv. Ser verkligen fram emot att laga vanlig mat på turerna framöver, jag är verkligen trött på korv och mackor!

Det första jag ska göra på min muurikka är nog vanilj- och bananpannkakor. Ta en vanlig pannkaksmet och häll i en matsked vaniljsocker samt mosa ner en banan. Det blir himmelskt gott!

God tur! Med riktig mat framöver!

Runt en plusgrader ute idag, förrädisk  is på sjön och väldigt blött och regnigt. Men fint ändå!

Det tog lång tid att få upp en brasa men sedan värmde den gott!

Den modellen jag valde. Jag tvekade mellan denna och stekpannemuurikkan men valde till slut den här. Nu ska här lagas mumsiga pannkakor och goda wokar!

Inlagt 2019-02-17 16:05 | Läst 1476 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in