Bloggar > Herrljunga polarklubb

Herrljunga polarklubb

Resor till platser norr om polcirkeln

Nedräkningen har börjat

Snart bara en månad kvar till avfärd till Grönland och Lost World Expedition. Fredrik Berlin har hoppat av och ersatts av Johan Hårsmar, scoutledar kollega som precis värmer upp med tio dagar på Padjelantaleden.

Vi har beslutat att testa att vandra med två vandringsvagnar/slädar för att förhoppningsvis få det lite bekvämare när packningsvikten börjar närma sig 40kg.

 35kg inför två veckor i Sarek 2008. Packningen lättade dock betydligt eftersom den innehöll trerätters bröllopsmiddag inkl. vin.

Denna gång har vi vanlig långvandringspackning men dessutom fotoutrustning, vapen, isbjörnslarm, satelitelefon,  PLB, radioutrustning och klätterprylar för glaciärvandring. Terrängen är till en början idealisk för vagnar, men ju lägre vi kommer blir det brantare och osäkrare. Hoppas på snöfält och glaciärer där vagnarna kommer fungera som pulkor.

Postat 2011-07-22 14:23 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Polarklubben till Getout i vår

Ett givet vårtecken för oss friluftsnördar är Fair Enough. Getouts supermysiga mässa i Bodafors. Eller som dom själva utrycker det.” Inte världens största, men troligtvis den trevligaste”. Håller med till fullo. Vi har de senaste åren haft som vana att packa ner tält och god mat mm för att spendera helgen nere vid sjön. Tänk att kunna strosa runt i timmar och klämma på ny prylar och titta på intressanta föredrag. Barnen har fått en favoriträtt som ofta efterfrågas. Bodaforsrulle med renskav, lingon och tunnbröd.

 

Nu är det klart att vi i Herrljunga polarklubb kommer att deltaga med föredrag om våra senaste resor till Grönland och Scoresbysundsfjorden på Fair Enough 2012. Bilder och filmsnuttar från orörd vildmark och isfyllda fjordar utlovas.

 

Postat 2011-07-21 16:37 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook