Tankar kring mina olika äventyr.

Användarnamn: bensson

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Dykning, Vandring, Navigering, Foto, Segling

Mer på profilsidan


Mellanperiod

Som ni märkt har inte blogg inläggen haglat på senaste tiden, och det är ju helt riktigt. Det är många projekt i skolan som tar tid, men också är det en vad jag skulle vilja kalla för mellanperiod. Den första fasen med att skaffa grejor och jämföra, väga för och emot är över. Den var intressant för att jag var tvungen att tänka till och föreställa mig olika scenarior där grejorna skulle användas. De bilderna tar jag nu med mig, och tänker på de, men det stora rycket har inte kommit än, det är långt kvar innan start. Nu när snön fallit i fjällen närmast mig, börjar jag längta ut och skall göra små provturer för att testa lägret och skidor och pjäxor. Jag är inte sysslolös, jag skruvar lite på pulkan och skacklarna. Fick medar till pulkan i fredags som skall monteras i veckan. Pratar valla med lärarna på skolan, kanske kan få till en sponsring där, får se. Inte från skolan, men från ett valla företag. 

Det mentala då? Jo, jag känner mig lugn. Jag tänker mig in i snöstormar och helvete, men känner mig inte stressad. Är lite orolig för kylan, men tror samtidigt att det är naturligt, det kommer bli kallt, jag kommer att frysa, det handlar bara om at komma ut i det, så blir det vardag och mindre dramatiskt.

Har inte spikat vägvalet än, men tittar på åkare som gjort sträckan förr och har en sådan expedition som bas för min route.

Nästa fas är nu att testa min utrustning och mina "teorier" och omsätta dem i praktiken. Det skall bli spännande. Kommer ge mig ut på helgerna som kommer, och jag kommer rapportera hur det går. Känner mig förberedd, så förhoppningsvis kommmer det inte bli några större överraskningar. :)

Tack för att ni väntar på mig och läser min blogg även om det går lite tid emellan inläggen.

Henrik

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-11-23 18:33   Islusen
Hur gick det att sätta upp tältet framför snökanonen??? Nyfiken...
 
2008-11-25 15:32   Badpojken
Hmmm... kommer ihåg en kall natt i Katterjokk där kylan var så svår att man bara andades utåt....
 
2008-11-25 18:01   bensson
Katarina: Det har inte blivit av ännu. Det skall ske i regi av skolan, så jag behöver inte betala för det. Det behövs dock mer snö, så det är det vi väntar på nu. Men det skall bli av. Återkommer om det.
 

Läs mer i bloggen

Tror du att du är indian eller?

En compoundskytts vardag.

Test av Tentsile Flite

Då har jag testflugit min Flite. Den kom igår strax innan lunch. Barnen och jag gick ut efter lunch och testade att hänga upp den. Jag hade tittat ganska många gånger på instruktionsvideon från hemsidan. Det var ganska lätt att få upp den så att den kom i luften. Det gick bra att spänna upp den hårt, som man skall. Den skall inte hänga som en hängmatta, utan vara hårt spänd.

Flygande tält

Jag älskar tält. Allt det står för. Tryggheten, värmen, att vara ute på äventyr. Jag har testat massor av olika, små och stora. Vinter som sommar. Jag har testat kompisars tält, jag har ägt många som jag sålt vidare, då kanske någon detalj gjort att tältet på andra sidan staketet såg lite bättre ut. 


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.