Tankar kring mina olika äventyr.

Användarnamn: bensson

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Dykning, Vandring, Navigering, Foto, Segling

Mer på profilsidan


Utrustning 3

Detta ämne tycks aldrig ta slut. Det finns så otroligt många grejor att välja på, och alla är mer eller mindre lika i kvalité. Men jag har gjort några avgörande beslut och även några inköp.

Tält: Det blev ett Hilleberg Nammatj 3GT. Det fanns en teknik att fälla upp ett tunneltält som jag inte kände till, att vika tältbågen på mitten, vika den dubbel och sedan rulla ihop tältet med bågen kvar i. Man stoppar ner tältet i en pulkapåse och lägger rullen på pulkan.  Den snabbheten och smidigheten tilltalade mig mycket och det avgjorde valet. Också det faktum att Ola SKinnarmo hade ett sådant tält på sydpolen (tror jag det var), gjorde det mindre dramatisk att välja det till min resa.

Sovsäck: Kikade på några av värstingarna i olika märken och de var nästan lika dyra så när som på hundralappen, i princip samma egenskaper osv. Men så såg jag en annons på utsidan om en säck från Marmot som heter CWM DL och är en -40 komfort säck. Den är gigantisk! Men känns mycket bra. Och att jag köpte den begagnad gjorde att jag sparade lite pengar vilket inte var helt fel. (Tack Jörgen!)

Nästa projekt är mat och pulka. Och kläder. Och skidor. Nej, skidor kör jag på dem jag har, Åsnens Sondre och Rottefella Chilli bindning. Det blir kanon det med.

Samlar stoff till bloggen, så håll ut, det kommer mer. Jag går faktiskt en utbildning också som stör bloggandet.

Henrik

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Tror du att du är indian eller?

En compoundskytts vardag.

Test av Tentsile Flite

Då har jag testflugit min Flite. Den kom igår strax innan lunch. Barnen och jag gick ut efter lunch och testade att hänga upp den. Jag hade tittat ganska många gånger på instruktionsvideon från hemsidan. Det var ganska lätt att få upp den så att den kom i luften. Det gick bra att spänna upp den hårt, som man skall. Den skall inte hänga som en hängmatta, utan vara hårt spänd.

Flygande tält

Jag älskar tält. Allt det står för. Tryggheten, värmen, att vara ute på äventyr. Jag har testat massor av olika, små och stora. Vinter som sommar. Jag har testat kompisars tält, jag har ägt många som jag sålt vidare, då kanske någon detalj gjort att tältet på andra sidan staketet såg lite bättre ut. 


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.