Bloggar > äventyriallt

äventyriallt

En 22årig tjej som har myror i brallan och svårt att sitta still, ser det mesta som att det går att göra till ett äventyr och tycker det är otroligt roligt att lära känna nya människor.

Hoppas på midnattssol

Imorse tog jag mig till Abisko efter att mitt kök strulade när jag skulle äta middag bortanför Tornehamn så jag fick vända eftersom jag inte kunde äta middag eller frukost och jag var tvungen att ta reda på vilket fel det var. Visade sig vara gasen det var fel på tack och lov.

Har hängt här hela dagen, besökt Naturrum och grottat ner mig i diverse fakta. Pratat med många väldigt trevliga människor och sitter i matsalen med en kvinna och en tjej och ser solen går upp över berget och kommer fram. Så nu bestämmer jag mig för att försöka se midnattssolen, sprang ut och packade ihop lägret och dra redan klockan 21. Destination Abiskojaure, når jag inte dit slår jag camp på vägen om jag inte orkar men jag känner att jag måste testa att cykla nattetid. 

Allt annat känns ok, har fått reda på att jag kommer möta snö och massa slask på vägen av de som genomfört sträckan så det är jag medveten om. Men jag måste få utstå lite sånt också för att lära mig, vi har haft det för bra på våra turer med skolan helt enkelt. Ska bli intressant att se hur jag hanterar detta. 

Går dock inte att ladda upp bild av någon anledning, synd!

Nu är det på riktigt, blir nog svårt med internet förrän Kebnekaise. 

Postat 2016-06-20 20:39 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

I Abisko, nu är det dags!

Nu har jag lämnat in min stora väska och cykelväska på STF här i Abisko som ska transporteras till Nikkaloukta och fått fin hjälp. Äntligen är det snart dags för avfärd för min första etapp ett till Riksgränsen på Rallarvägen som är runt 38 km men inte speciellt avancerat så det borde inte vara några större problem. Smått trött är jag eftersom jag inte alltid har lätt för att sova på dessa tåg, men det är lugnt. Just nu är det molnigt men regnar inte. 

Igår när jag hoppade på nattåget var det lite spännande hur jag skulle få plats med cykelväskan, 90l och min cykelryggsäck. Men det gick efter lite om och men, allt ska inte vara enkelt. De andra i min kupé var väldigt trevliga så vi hade en fin kväll tillsammans med mycket skratt och konversationer. Hoppas de får äventyr och en bra upplevelse dit de ska. 

Såhär såg det ut innan avfärd med mina prylar. 

Nä nu är det dags, projektarbetet startar. Det ska bli otroligt roligt att se hur jag klarar 18 dagar på egen hand i fjällen (även om jag troligtvis kommer stöta på folk på Kungsleden)

Postat 2016-06-19 12:31 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

På lördag bär det av!

Jag förstår inte riktigt än att det är dags att uppfylla en av barndrömmarna jag haft på lördag, då åker jag nämligen nattåg upp till Abisko. Där kommer jag att först göra mitt projektarbete på cirka tre veckor som innebär MTB och trailrun innan praktiken börjar. Först tar jag mig bort till Riksgränsen på Rallarvägen för att sedan ta mig tillbaka till Abisko och påbörja Kungsleden ner till Nikkaloukta på cykel med Osprey Kyte 36 på ryggen. Det kommer antagligen vara vissa sträckor jag kan behöva dra cykeln men jag känner att det kommer vara lagom utmanande då jag är relativt ny på stigcykling. Cykeln lämnar jag antingen i Nikkaloukta eller i Kebnekaise och tar på mig löpar ryggsäcken (Salomon Agile 17) för att ta mig runt om i området kring Kebnekaise under lite mer än en vecka. Mycket fokus kommer dessutom vara på att ta det lugnt och slappna av, inte stressa och njuta av vackra vyer. Sträckorna kommer vara mellan 10-20 km om dagen löpmässigt och mellan 20-25 km cykelmässigt och jag kommer nog att testa att cykla och springa nattetid också eftersom det kommer vara stora delar av tiden, vilket blir spännande att se hur man påverkas av.

I sommar kommer mitt hem vara portabelt, dvs tält, det kommer att vara Hilleberg Akto som jag lånat av skolan och jag är enormt taggad på att testa solotält för det har jag inte gjort förut.

Min följeslagare och tvåhjulta vän är rätt färgsprakande och vi ska lära oss att stå ut med varandra.

Just nu består mycket av tiden att få tag i de sista prylarna jag behöver inför mina dryga tre månader i norr och göra mig allmänt redo för mina äventyr genom att utnyttja dygnet så mycket jag kan.

Postat 2016-06-13 17:18 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook