Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.
2013-07-02

Tre foton som gett mig positivt perspektiv på livet

Häromdagen satt jag och grillade i en park här i Malmö när jag såg en lokal fotograf följa ett gäng människor som hamnat lite snett i livet till följd av för hög alkohol konsumtion. Jag tänkte, att kanske ger det perspektiv både för fotografen och de fotograferade. Till det bättre. Så tänkte jag på tre bilder jag tagit som gett mig extra starka känslor och som gjort skillnad. Alla tre tagna i Jemen.

 

Den första är den här, tagen när jag fick uppleva en s.k mordrättegång med anrika anor innan profeten Muhammeds tid, där tiotusentals anhängare till de två största stamkonfederationerna i Jemen samlades, Bakil och Hashid, för att reda ut problemet genom samtal, dialog, förståelse och så ett beslut. Ett stort antal vapen bytte ägare liksom 44 kor. Någon sköt mot Tanya Holm och mig från en närliggande minaret, med det visste vi inte då. Det kändes, alla vapnen och underliggande aggressioner till trots, hel säkert. Likväl var det en oerhört spännande upplevelse som kändes helt unik. Det gav mig hopp!

 

Den andra bilden är tagen i skymning med utsikt över Gamla Sanaas olika basarer. Den innersta kärnan sägs vara kanske 2500 år gammalt. Sanaa är med enkelhet den mest spännande plats jag någonsin varit på. Vilket folkmyller, de flesta av landets större klanfederationer och underklaner har sina kvarter och här råder inte en endaste död minut. Jag blev förälskad i platsen efter denna bild!

 

Den tredje tog jag på Salim Hamid Ambar Al Mahra några dagar innan Tanya Holm och jag nådde fram till Rumah, något ingen trodde. Inledningsvis hade vi inte velat ha med oss predikanten, men det skulle visa sig att han var bäst av alla och verkligen gav oss den bild vi vill ta med oss hem av beduinerna. Varm, generös, klok, stark, öppen och förstående.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

2024-03-17

Skit i vad andra tycker

2024-02-28

Vasaloppet som Grönlands träning

Här har ni hela storyn https://vasastory.vasaloppet.se/?token=yrNn5T4dfd2Xw80VqbTNrwgJeqA&social=true

Foto: Hannah Pierce-Carlson and Patrik Hansson

2024-02-24

Öppet Spår som Grönland


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...