Bloggar > Mikael Strandberg

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Långfärdscykling från Malmö och norröver; Nu Åmål

En kort rapport från cykelfärden. Växlande väder, men en underfärd. Vi har försökt följa Sverigeleden. Bäst och vackrast i Skåne. Mycket bra ända upp till Dals Långsed, sedan mest upp och ned genom en halvdan skog. Nu är vi i Åmål och väntar ut hällregnet imorrn. Vi har snittat 55 km/dag, så tjejerna är duktiga. Jag hade tänkt uppdatera mer här men har haft mycket teknik bekymmer. Så det är Facebook.com/explorerglobal för dagliga uppdateringar. Det har varit bästa tiden någonsin! Att leva utomhus med döttrarna på färd fricampandes är underbart! Karta finns här https://www.strava.com/athletes/23404606/heatmaps/16ebbd68#6/56.36242/12.55050

Postat 2020-07-25 14:26 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ny Cykelfärd på gång

Vi är nu redo tjejerna och jag att ge oss av. Vi gjorde sista träningsturen igår. I stark vind, enstaka hällregn och full packade. Ett par mindre missöden. Dana. Nummer ett, på grusväg. Ned i ett hål. Missöde två, Dana. Hon skulle försöka göra som jag, en massa konster på cykeln. Men Dana är tuff, så hon reste sig upp och körde vidare. Hon önskade bara ett stort plåster vid hemkomst.
 
Det är ju några år sedan jag cyklade på det här viset. Runt 6.5-7 år i cykelsadeln blev det. Senast 1995. Men det kändes som det var igår när jag började trampa med tjejerna. Bekvämt, invant och jag känner mig lycklig. Och jag ser tjejerna gillar denna frihet. Detta ganska snabba sätt att färdas. Vi satsar på 4-5 mil per dag. Eva driver på. Hon vill göra 5 per dag.
 
Vi har nu gått genom all utrustning. Gjort färdig cyklar. Vi satsar på lite vikt denna gång. Vilket innebär att handla mat ett par gånger varje dag, för vi har inte utrymme att bära med oss föda.
 
Tack till alla som stöder denna färd. Framförallt Kensington Tours.
 
 
 
Här kommer kartan att ligga https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1EiZqZAIqgz22lTBUPwhkYx251Pr8J_6B&usp=sharing
 

Postat 2020-07-02 08:34 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook
Visste du att som Plus-medlem på Utsidan kan du dölja (nästan) alla annonser? Läs mer om Plus