Bloggar > Gå din väg, men kom gärna tillbaka

Gå din väg, men kom gärna tillbaka

Jag gillar eld och att vara utomhus. Att uttrycka mig i text är något jag precis börjat med.

Hur kan jag ha missat skogen? Placerad på karta

Som rubriken lyder, hur kan jag ha missat skogen? Hur i hela Hälsingland har jag inte inte upptäckt vad den har att ge mitt liv. Uppvuxen i en by i norra Västerbotten med elljusspår hundra meter från farstukvisten och otaliga timmar i Mulle-skogen under min uppväxt tycker jag att jag borde ha tytt mig till skogen i en tidigare ålder. 

Istället kom jag på mig själv med att tänka "jag vill gå ut i skogen, elda och tälta" i tjugosexårsåldern. Kanske var det flytten på hundra mil från de Västerbottniska tallhedarna till de lite lummigare skogarna i Värmland som fick mig att tänka på utomhuslivet. Kanske är det en mognadsgrej. 

Nu har jag hittat ut och det känns som att jag kommer att fortsätta vara ute så länge jag orkar. Med Värmlands skogar som utgångspunkt finns mycket att se. Just nu tillbringar jag mycket tid kring sjön Västra Örten, fyra mil norr om Karlstad. Ett fantastiskt område med höga berg och vackra sjöar. Ännu har jag inte övernattat i vinterlandskapet. Planen är dock att det ska ske inom en snar framtid. Jag tänkte dela med mig av mina äventyr här på utsidan. Är det någon som läser detta som befinner sig i Karlstad med omnejd tar jag gärna emot tips på områden man kan vandra.

Postat 2019-01-27 21:33 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

 

Logga in