Eriks utflykter och äventyr

Naturskådning och friluftsliv i stillsamt format. Har alltid varit ute i olika former, mest i hemmamarkerna vid Bottenvikskusten. Fotar och dokumenterar gärna mina små äventyr.

Användarnamn: scandiaca

Intressen:

Mer på profilsidan


2017-09-30

Septemberpaddling i Tjeggelvas, fem dagar vid inloppet till fjällen

September i norra landet blev en grå och blöt tillställning, och även mild. Kanske är det därför som färgprakten blivit så försenad, och björkarna inte riktigt vill få den klargula färg som dom brukar kunna. Men september är september, och ut måste jag förstås ändå, så den tredje veckan i månaden tog jag kajaken på biltaket och körde inåt.

2017-09-04

Exped Schnossel pumpbag till Therm-a-Rest liggunderlag

Jag beskrev i mitt förra inlägg hur mitt Exped Synmat UL liggunderlag delaminerade, och därmed blev i praktiken oanvändbart. Jag har sedan våndats över beslutet huruvida jag ska gå tillbaks till hårda skumplastunderlag, eller skaffa ett nytt uppblåsbart (=dyrt). Om medellivslängden på ett uppblåsbart endast är två-tre år så blir ju ekonomin ohållbar, för att inte tala om miljöaspekten.

Nåväl, jag insåg att min rygg behöver ett uppblåsbart, komforten är så mycket bättre, och det är värt en hel del. Men nu fick det bli en billigare variant, och från en annan tillverkare, och jag hittade en som verkade ok hos Thermarest. Neoair Venture heter den. Återstår nu att se hur den håller.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.