Vi har flyttat ut i skogen. What could possibly go wrong?

Grundare av Utsidan. Rätt normal frilufsare, gillar skogen, fjället, öknen och bergen. Flugfiske, vandring, paddling och cykling. Har kommit av mig med klättringen, men en dag är det kanske dags att återuppta det också.

Användarnamn: clindh

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Bär & svamp, Paddling, Foto, Utförsåkning, Speleologi, Resor

Mer på profilsidan


2008-06-27

Snart dags för avfärd

På söndag är det dags för avfärd på sommarens lilla "fiskeexpedition". I år tänkte vi paddla kanot från Käringsjöarna över Rogen, in mot Röa på norska sidan. Jag har varit i Röa en gång tidigare, men då vandrade vi in till de västliga/nedre delarna från Haugen vid Femunden. Röa är mycket vackert, men bjöd inte på så mycket fisk de dagar vi var där 2005. Vi hoppas på bättre fiskelycka i de övre delarna i år!

Inför förra årets paddling nedför Råstoäätno hyrde vi en satellittelefon, och fick också användning av den -- inte för nödsamtal, men för att dirigera om helikoptern som skulle hämta oss - så vi kunde vara kvar på platsen där det var så bra fiske.

imageI år har jag fått låna en SPOT av Kajaktiv som jag tänkte testa under resans gång. SPOT är en nöd/positionssändare som tar in GPS-positionen och man kan skicka tre typer av meddelanden: "OK", "HELP" och "911". Den första skickar ens position och ett meddelande typ "Jag är OK" till ett önskat antal mottagare, per mail eller SMS. "HELP" skickar också på samma sätt, men ett annat meddelande ? kan användas för att tala om för andra att man behöver hjälp men inte direkt akut. Trycker man däremot "911" tas det emot av en internationell sambandscentral, som drar igång en räddningsoperation via lokal räddningstjänst. (Vi hoppas att få slippa testa denna funktion!)

Som tillägg kan man också få positionen för varje OK-meddelande utplottat på en webbkarta, och detta tänkte jag testa. Håll utkik i min blogg så kommer mer info om det och om hur SPOT funkar.

I år har jag också köpt en bättre, vattentät kameraväska då blev lite väl fuktigt för min Nikon D70 förra året.

Nu skall jag fortsätta packa!

SolidCaptureImage105100703
(Packlista mha Mindjet Manager)

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-06-28 07:46   Staffan Andersson
Skitfiske på er.
 
2008-06-30 11:58   Thomas Traneving
Vad bra med en elektronisk tankekarta.
Ska fundera på om vi skall skaffa sådan till ett av våra barn som saknar arbetsminne. :)
Tack för tipset!
 

Läs mer i bloggen

2011-02-07

Separationsångest i 127 timmar

År 2003 nåddes vi av den otroliga historien om Aron Ralston som, efter att ha fått armen fastlåst av en stor sten i en smal slot canyon i Utah, till slut kapade av den med en slö fickkniv, firade sig ner för en klippa och vandrade ut mot sin räddning.

Det var en historia som verkligen tog fart på Internet och diskuterades överallt. Osannolikt och imponerande, en given "snackis" i flera veckor. En hel del var också som vanligt snabba att döma - "är man så dum att man vandrar ensam utan att ha lämnat meddelande kan man gott sitta där..."

2010-10-11

Polisen lär sig något nytt

En kort summering

2010-02-15

Vikingarännet - en stilstudie

En liten stilstudie i 300 bilder per sekund av deltagare i Vikingarännet

På filmen nedan (eller i lite större format via denna länk) kan ni se de långsammaste åkarna! 


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.