Vi har flyttat ut i skogen. What could possibly go wrong?

Grundare av Utsidan. Rätt normal frilufsare, gillar skogen, fjället, öknen och bergen. Flugfiske, vandring, paddling och cykling. Har kommit av mig med klättringen, men en dag är det kanske dags att återuppta det också.

Användarnamn: clindh

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Bär & svamp, Paddling, Foto, Utförsåkning, Speleologi, Resor

Mer på profilsidan


iPhone - vilse i hemisfärerna

Uppdatering 12/9: med dagens uppgradering (version 2.1) av iPhone-programvaran har nu positioneringsfelet jag skriver om nedan äntligen fixats, och bilderna positioneras rätt på Utsidans karta, flickr mfl vid uppladdning. 

Skillnaden mellan pojkar och män är priset på deras leksaker sägs det, och det ligger något i det. Jag köpte mig en iPhone 3G...

Dyr och rätt dålig batteritid, men en riktigt trevlig bekantskap i stort. Jag håller just på att testa några olika GPS-applikationer som börjat dyka upp för iPhone 3G - som ju har en riktigt GPS i sig, och dessutom kan snabbpositionera sig grovt med hjälp av 3G-nätet. Men mer om detta i ett senare inlägg.

Först tänkte jag testa det enklaste - att fotografera med den inbyggda kameran och ladda upp bilder på Utsidan, för direkt utplacering på kartan. iPhone lagrar koordinaterna man är vid tillsammans med bilden i bildfilen, och man slipper göra egen ihopflätning av färdspår och bilder.

Men, min bild från skogen hemma i Bromma placerades ute i Atlanten nordväst om Skottland istället! Efter lite rotande visar det sig att Apple slarvat och inte kodar in hemisfärerna rätt i koordinaterna som lagras i bilden. Alla latituder lagras som om de skulle ligga i västra hemisfären.  Ridå.... För amerikaner funkar funktionen förstås fint, men vi som bor öster om Greenwich får allt invänta en buggfix innan vi kan använda detta.

captureclip699
Nej iPhone, Bromma ligger inte vid #1...

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-08-25 22:07   Öhrnell
En annan skillnad mellan pojkar och män är väl att män förutsätts kunna laga sina leksaker? Det här fixar du Christer!
 
2008-08-26 18:58   Thomas Traneving
eller så har de en duktig IT intresserad kvinna vid sin sida ;;
 
2008-09-11 09:59   Islusen
Ha ha, men tänk vilka oväntade platser du helt plötsligt fotograferat! Island, noterar jag...
 
2008-09-12 09:57   Christer Lindh
Min punkt är bara #1 - de andra är andra medlemmars bilder på vår karta, och de är nog rätt positionerade! :-)
 

Läs mer i bloggen

Separationsångest i 127 timmar

År 2003 nåddes vi av den otroliga historien om Aron Ralston som, efter att ha fått armen fastlåst av en stor sten i en smal slot canyon i Utah, till slut kapade av den med en slö fickkniv, firade sig ner för en klippa och vandrade ut mot sin räddning.

Det var en historia som verkligen tog fart på Internet och diskuterades överallt. Osannolikt och imponerande, en given "snackis" i flera veckor. En hel del var också som vanligt snabba att döma - "är man så dum att man vandrar ensam utan att ha lämnat meddelande kan man gott sitta där..."

Polisen lär sig något nytt

En kort summering

Vikingarännet - en stilstudie

En liten stilstudie i 300 bilder per sekund av deltagare i Vikingarännet

På filmen nedan (eller i lite större format via denna länk) kan ni se de långsammaste åkarna! 


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...