Jag bor annorstädes men jobbar en del i stockholmstraken. Då föredrar jag att övernatta ute i det fria.

Användarnamn: Charlieponken

Intressen:

Mer på profilsidan




2019-02-03

En januarinatt i vindskyddet vid Västerhaga fyr

Så i måndags bar det iväg igen. Efter en dag på jobbet for jag åter mot Bogesundslandet södra sida, men den här gången med siktet inställt på vindskyddet vid Västerhaga fyr:

https://naturkartan.se/sv/vaxholm/vindskydd-vasterhaga-fyr

Jag tänkte ställa bilen på samma ställe som veckan innan, men hade först svårt att köra uppför den oplogade vägen sista biten. Jag var glad att det var lite uppför åt det håller, för annars hade jag nog inte vågat försöka köra fram, rädd att bli fast och inte kunna komma ut igen. Det var bara någon minusgrad när jag promenerade fram mot vinskyddet och passerade platsen där jag tältade förra veckan. Framme vid vindskyddet tog jag följande bild:

I vindskyddet stod denna hink, fylld med skräp? eller bra-att-ha-saker? Kanske en blandning:

Innan jag lämnade på tisdagsmorgonen tog jag följande bild med utsikten över Askrikefjärden:

Under natten låg temperaturen stadigt kring nollan och jag märkte att snön skjunkit ihop en del när jag  på tisdagsmorgonen prommenerade tillbaka mot bilen.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2019-02-07 21:24   skogsfia
Härligt avbrott i vardagen!
 
Svar 2019-02-08 10:20   Charlieponken
Ja, visst är det så!
 
2019-02-07 21:24   skogsfia
Härligt avbrott i vardagen!
 

Läs mer i bloggen

2019-03-18

En natt i Västra Järvafältets naturreservat

Hej alla!

Jag tror att jag undvikit att övernatta på Järvafältet sedan den där första katastrofnatten ute 2017. Nu var det dock dags igen. Saken var den att jag efter jobbet i tisdags (förra veckan) hade uträttat några ärenden i järfälla/barkarby-trakten. Jag hade inte planerat var jag skulle sova utan tittade bara på kartan efter något skogsområde i närheten.

2019-03-14

Med ny utrustning i Södra törnskogens naturreservat

Hej alla!

I tisdags efter jobbet åkte jag till Vaxmora där jag parkerade min bil, sedan promenerade jag norrut, in i Södra Törnskogens naturreservat.

2019-03-06

Två nätter i Norra Törnskogens naturreservat

Hej!

Mina första nätter i hängmatta har jag flera mornar vaknat med luftmadrassen över mig. Jag har därför beställt en underquilt. En syntetisk från dd blev det. Den hann dock inte levereras i fredags, även fast postnord angav: "Beräknad leverans idag" hela dagen i fredags, iaf fram till 18:00. De kan inte uppdatera den informationen speciellt ofta, tänker jag. Detta innebar att den inte kom fram förrän på måndagen, men då hade jag ju redan åkt till Kista för att jobba, så den kan jag använda först nästa vecka.  


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...