2010-09-25

Förlängning av hela undersökningstillståndet Ruoutevare nr 1, Jokkmokks kommun

Klicka på förstoringsglaset. För att förstå vad detta betyder kan ni läsa mitt blogginlägg "Glöm Sarek".

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-09-25 16:08   Bandersson
Efter att jag hade publicerat inlägget såg jag att avslutningsdatum var 2010-09-07. Jag undrar vad det betyder. Innebär det att Beowulf bara hade 5 dagar på sig? Märkligt...
 
2010-09-25 17:41   LasseL
Tror tyvärr att ärendet avslutades för diariet den dagen. Men utifrån diarienumret borde det gå att leta sig fram till mer information om undersökningstillståndet.
 

Läs mer i bloggen

2023-11-03

Hur du kan visa högupplösta bilder i din blogg

När du laddar upp foton i din blogg vill du säkert att de kan visas med samma upplösning som ditt original. Bilden har ett förstoringsglas längst ned i högra hörnet. I mitt inlägg - Rapadalen, Ráhpavuobme, Ráhpajåhkå och Ráhpaädno - BeesBlog - Utsidan – hittar du en svartvit bild:

2023-10-10

Hur du kan använda Bengt Nolängs kartor i Google Earth Pro

När Utsidan förändrade sin design försvann möjligheten att söka och sortera bloggar. Hade den funktionen funnits kvar skulle ni ha hittat Bengt Nolängs fantastiska arbeten med kartor direkt – de var de i särklass mest lästa. Det här är mitt försök att kompensera för denna allvarliga brist.

Till att börja med kan ni hitta Bengts kartor här - Välja typ av karta för nedladdning (nolang.se). Många gamla utsidananvändare känner säkert till denna plats, här tänker jag ge ett tips om hur hans kartor kan användas i Google Earth Pro. Jag inskränker mig till Google Earth Pro med Windows på PC.

2023-08-03

Laponias gränser

Laponia som världsarv omfattar viktiga områden som inte ingår i nationalparkerna. Avgörande är att Laponias gränser kan visas i detalj och korrekt. På laponia.nu och på många andra ställen är gränssättningen felaktig. Det gäller tre områden - Ráhpaäno suorgudahka (Lájtávrredeltat), Tjuoldavuobme och Sulidälbmá, som inte är formellt skyddade som nationalpark eller naturreservat. De felaktiga gränserna har sitt upphov i vad som visas i Lantmäteriets Min Karta. Där återfinns en rosa linje som anger förbjudet område för terrängfordon som har blandats samman med gränserna för Laponia.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.