Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Storm - perfekt tältväder!

Hur många gånger har man tränat på att sätta upp tältet i full storm? Det är inte dags att börja träna på det när det är skarpt läge på 7-8000 meter och man är trött som en disktrasa. Ut i stormen och träna och här är handfast tips!

Tältväder! Det ska bli stormvindar. Ni som tycker det är spännande med värstingexpeditioner – ut och tälta nu! 

Det är vid såna här tillfällen man tränar på att sätta upp tältet i storm! Kan man inte sätta upp det i storm på marknivå så hur ska det då gå på 7-8000 meter och man är trött och svag som en gammal disktrasa? Där och då är det inte läge att börja träna. När ni klarar det och dessutom kan sova i tältet under natten, yeah, då börjar ni bli redo för värstingexpedition. 

Gillar ni inte busväder? Men ni lockas av värstingexpeditioner? Gillar man värstingexpeditioner på riktigt så gillar man att rocka runt i busväder också. Det ingår. Lalala. Många börjar prata om att det är storm vid 17-18 sekundmeter. Kraften i vinden dubblas av 10 sekundmeter. Full storm är 25 sekundmeter. Den värsta vind jag tältat i på ett berg? Över 40 sekundmeter. Full orkan. Längsta tiden fast i en storm? En vecka på 7.000 meter. Folk trodde jag var död. Nänä, jag är inte död. Jag fortsatte upp efteråt. 

Välj en plats så ni inte får nåt som blåser ner i huvudet eller nåt och knyt gärna fast tältet i en stolpe med minst ett rejält repsnöre eller nåt ifall ni tappar det i vinden. Strunta i tältets tältlinor, de funkar inte i full storm, 5 mm repsnören är bättre. Millet gör bra repsnören. Öronproppar kan vara skönt, eller himla skönt med musik, men bara om man kickass på att sätta upp tältet annars hör man inte att tältet håller på att knasa sönder i vinden. Träna på att hålla lugnet, hitta tankesätten som funkar för just dig. 

Den här bilden är från svenska fjällen en nyårsmorgon när jag körde ödslighetsträning. Storvättneshogna, högsta fjället i Dalarna. Det blev ingen topptältning, jag valde att tälta nedanför toppen då vädret busade på kvällen. Morgonen var däremot magisk. Men jäkla deppigt att fira nyår så. Men det var ju det det gick ut på. Att lära mig hantera det. Kunde jag inte valt en annan dag? Nä. Då är det inte så deppigt. Deppigast på jul och nyår. Och det är jul och nyår i bergen också. Nu har jag lärt mig och deppar inte ihop. 

Om någon behöver en extrempulka så är den där till salu. Acapulkas handgjorda i kolfiber och kevlar, väger bara 3-4 kg nånting, 210 cm, funkar att sova i. Oanvända extra skenor och dragskalkar ingår fast jag tycker att det funkar bättre att dra med rep. Absolut bästa sort och funkar till Sydpolsexpeditioner och liknande. I närmast nyskick. Pris. 48.000 kr. Japp. Och då kör jag hem den till dig om du bor i mellan Smygehuk och, eh, vad ska jag ta, äh, kläm i lite – Nordkap! 

Och slutligen. Det här är ett Hilleberg Nammatj. Jag har tältat i det i fulll storm. Det höll inte, sömmarna klarade inte vindarna och bågarna fick stressfakturer och blev alldeles skeva och dragkedjan blåste upp stup i ett och fick till slut knytas fast. Jag reklamerade det. Rekommenderas inte till tuffare tag.


Mail till mig gällande pulkan: liferules2012@gmail.com


V Ä R S T I N G E X P E D I T I O N !
I sommar kan ni hänga med, yeah - se här!


Här har ni min engelska facebooksida, crazy 173.000 följare!!
Här är min privata svenska facebook, mest uppdateringar här!  

För er som undrar vem jag är, här är en fantastiskt välskriven artikel om min bakgrund i det ansedda Magasinet Filter. Jag måste varna, det är väldigt starkt.

Läs mer i bloggen

SYRIA will rise again! Del 3

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.


Gömde ju alldeles bort att göra klart det här! Här kommer del 3 från syriska gränsen tidigare i år. Skulle åkt dit igen häromveckan, biljett var köpt och allt, men var tvungen att ställa in. Nästa vecka blir det en sväng tillbaka till Nepal. Men här är tredje del en av resan till syriska gränsen tidigare i år. Jag är i Reyhanli precis vid syriska gränsen, vid den gränsövergång där flest flyktingar lämnat Syrien. 

Jag gör som de andra delarna, lägger in mina Facebookinlägg och bilder. Välkomna att följa mig där, länk längst ner i inlägget. Det är lite mer live-känsla och väldigt mycket mer respons och liv där. 

Här är del 1 och här del 2 för er som vill ta det från början.

SYRIA will rise again! Del 2

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.

Den turk-syriska gränsstationen precis utanför stan är om jag förstått det rätt den gränsstation där flest flyktingar tagit sig ut ur Syrien. De flesta tar sig vidare. En del stannar här. Startar ett nytt liv. 

SYRIA will rise again! Del 1

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen och bloggar på plats!

Packar. Minipackning. Det blev inte ens 5 kilo. Och hälften behöver jag egentligen inte. Funderar på att köra micropackning och slänga ut den halvan.


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...