Jag brinner för friluftsliv och vill dela med mig av mina erfarenheter på och runt om Billingen i Skövde.

Jag brinner för Billingen i Skövde!
Sedan jag flyttade till Skövde 1995 så har jag spenderat många timmar på Billingen och dess omgivning men jag upptäcker fortfarande nya områden.
Följ mig på min Facebooksida Älska Billingen så förstår du varför du också kommer att Älska Billingen!

Användarnamn: Hjultomten

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Navigering, Mountainbike, Foto, Löpning

Mer på profilsidan


2017-05-11

Be barnen dra åt skogen!

Kottkrig är väl kul, barnen rör ju på sig eller hur! De får samtidigt tänka lite taktiskt och gömma sig. Men framförallt så är de i skogen!
Att bygga kottdjur är givande när barnen får använda fantasin till att leta allehanda material åt sina skapelser, de rör på sig samtidigt som de får tänka. OCH bäst av allt, de är i skogen!

Min son samlar på allt möjligt, stenar, pinnar, kottar m m.
Känner ni igen er? För en vecka sedan hade han hela skolryggsäcken full med sten som han plockat på skolgården, stora och små! De har han nu i en korg på sitt rum. Vad han skulle göra med dem? Ingen aning. Barn samlar på allt möjligt och kanske på så vis lär sig ett och annat. Åtminstone vet jag att han inte har suttit still på rumpan utan har verkligen jobbat och rört på sig.

2016-08-31

30kg på ryggen, bajsnödig, och getingarna attackerar!

I onsdags sa Léon att han ville göra något med mig på Billingen. Självklart sa jag, samtidigt som jag blev alldeles varm inombords av hans friluftsönskan. Han ville tälta och så fick det bli. 
Vi har upptäckt många ställen men aldrig besökt Vallersjön, så det fick bli äventyrets mål.
Fredagen bjöd på allra bästa högsommarvärme och vår tur till Billingen såg ut att bli alldeles perfekt!
Jag googlade lite för att få mer information om platsen och kom fram till ganska få rader på kommunens hemsida. Frågade en vän istället som gav betydligt bättre info! Det jag vill veta innan jag besöker ett nytt ställe är om det finns plats att göra upp eld och om vattnet är drickbart. Jag slutade tidigare på jobbet eftersom jag dels inte hade packat allt och dels för att vi aldrig varit där tidigare och således inte visste exakt hur vi skulle ta oss dit.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.