BlogginläggSök


 Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 156 Nästa Sista 

Midsommarfjäll

Midsommartur till Grövelsjön med B och S. Jobb och annat begränsade turen till tre nätter på fjället. Nytt för den här gången var att vi hyrde Packrafts av Experience Grövelsjön. Dessa flytetyg ... Läs mer..

Cykel Update!

Hej! Vi har nu tagit oss upp till Vimmerby. 80 mils trampande från Malmö. Hett, men underbart! Bästa livet! Bästa tiden med tjejerna! Nu återstår 40 mil till Finlandsfärjan. Vi hoppas på två veckor i ... Läs mer..

Norra Offerdalsfjällen, Stensjön till Bielne och tillbaka

Juli 2021. På fredagkvällen anlände jag med bil till parkeringen vid vägbommen vid Nedre Lill-Stensjön. Planen för kvällen var att ta mig till Spjutsjön för lite fiske. Jag följde västra sjökanten ... Läs mer..

Midsommarvandring på Bjärehalvön

Midsommarvandring på Bjärehalvön  Rysskräcken    - Såg dem komma   Båstadborna såg den ryska eskadern närma sig staden. Invånarna gick man ur huse och ställde upp sig längs med kajerna Ryssarna ... Läs mer..

Gröna Bandet 2020 - Hemavan till Gäddede

Nästa etapp inleds med spänning och viss osäkerhet. För mig helt nya marker ska utforskas längs nya Lapplandsleden. Markerad färdväg i rött. Blå triangel är ungefärliga tältplatser. Grundmaterialet ... Läs mer.. 5

Redo för nytt cykeläventyr!

Då är det dags för ett nytt cykel äventyr med tjejerna! 3 stycken faktiskt! Under 8 veckor framöver kommer vi att utforska sydkusten från Malmö, upp längs östkusten till Stockholm. Förhoppningsvis ... Läs mer..

Ivön - Svarta döden på den vita ön.

Ivön  Del I Svarta döden på den vita ön Coronavandring på Ivön, i spåren av pestepidemin på 1700-talet. - Efter några dagar kom yrseln. Sedan obeskrivlig törst. Den unga flickan gick ut i Ivösjöns ... Läs mer..

Cykling på gång: Men vilken väg?

Nästa vecka börjar vi cykla! Och många ställer följande fråga:   Vilken väg kommer Ni att ta?   Till följd av att det blir en annan typ av dokumentär än jag hade i tankarna förra året, så ... Läs mer..

Jobbiga tider...

Vi hade tänkt att gå etapp 5 kring nationaldagen. Passa på att njuta av Sveriges vackraste sidor dagen till ära. Tyvärr gick farfar bort dagarna innan efter en väldigt kort tids sjukdom så vi fick ... Läs mer..

Vandring i Lundell-land

Del I Varför är Österlens kulturmän så bittra? Jag har gjort folk illa! Porten till Kivik, högt över Hanöbukten, ligger korsvirkesgården Himlahav. Hemvist åt filmregissören Richard Hobert. Omgiven ... Läs mer..

Skånska slott och herresäten

Del I Klågerupsmassakern - Hötjugor mot kanonkulor En stadsnära vandring i blommande rapsfält i spåren av Klågerupsmassakern 1811. Massakern Generalmajor Mörner ställde ultimatum till den upproriska ... Läs mer..

Gröna Bandet 2020 - Saltoluokta till Hemavan

Tillbaka till solokvist fortsätter färden söderut längs Kungsleden. Då jag vandrade stora delar av den här sträckan förra året hamnar fokuset mer på olika möten längs vägen. Markerad färdväg i rött. ... Läs mer.. 1

Etapp 4 - Tyresta by - Handen (Rudans gård)

27 mars gick vi etapp 4, denna gång möttes vi upp tidigt för att inte göra om misstagen från tidigare gånger. Vi ville nämligen få chans att njuta av vandringen, äta i lugn och ro och slippa stressa. ... Läs mer.. 1

Torekov & Hallands Väderö

Simmande piraten Vintern hade precis släppt sitt grepp om Kattegatt och Torekovs fiskarbefolkning välkomnade vårens ankomst. Men glädjen skulle bli kortvarig. Mot horisonten avtecknade sig ett skepp ... Läs mer.. 2

Gröna Bandet 2020 - Ritsem till Saltoluokta

Färden fortsätter genom Sareks nationalpark längs en av de mer populära färdvägarna i sällskap med vänner. Markerad färdväg i rött. Blå triangel är ungefärliga tältplatser. Grundmaterialet är hämtat ... Läs mer.. 2

Stockholm- från kaj & kajak

Kulturvandring bland Stockholms stränder och vattenvägar Stockholms innerstad bjuder på både sköna vandringsleder och härliga kajakturer. Årstaviken runt Starta vid Hammarbyslussen och passera ... Läs mer..

Ven- mer än Tycho Brahe

Ven Det är i döden som livet berättas Vill du förstå Ven och dess befolkning:  vandra till S:t Ibbs kyrka och läs inskriptionerna på vittrade gravstenar där yrken och familjebildning var de ... Läs mer..

Söderåsen- folkbildningsvandring

Hemomkring vandring på Söderåsen – Myten om det röda torpet med vita knutar Hemomkring vandring är ett begrepp inom friluftsvärlden, där du utforskar din omgivning med lika nyfiket sinne som det ... Läs mer..

Kyhl strand- i Wallanders spår

Lägerplats Kyhls strand   Tills vi alla dör Bondsonen vankade fram och tillbaka längs Kyhls strand med en beslutsam min. I handen höll han ett brev stämplat med en C 4, danske kungens ... Läs mer.. 2

Påskfjäll

Påsken 2021 tillbringades med S och B i Grövelsjöfjällen. Dessa våra närmast fjäll är en riktig gåva. Lätta, lättillgängliga och framförallt nära. Kräver ingen större planering. Bara en dag i bilen, ... Läs mer.. 3

Etapp 3: Alby friluftsgård – Tyresta by

Det var ett tag sen jag skrev sist. Vi vart tyvärr drabbade av Covid här hemma så det har blivit en hel dels sängliggande. Som tur är mår alla bra i dagsläget och vi blev inte så drabbade som många ... Läs mer.. 1

Gröna Bandet 2020 - Katterjåkk till Ritsem

Här kommer nästa del av min långa sommarutflykt i fjällen. En kortare etapp där jag ändrar något på rutten för att slippa vänta en dag i Ritsem. Markerad färdväg i rött. Blå triangel är ungefärliga ... Läs mer.. 5

Ven- smugglarnästet

Ven-smugglarnästet Operation Goldfinger   - Januarikvällen var så där rå och fuktig som det lätt blir när du bor mitt i Öresund. Därför tyckte öbon på Ven att det var märkligt att en öppen RIB båt ... Läs mer.. 1

The Smell of Spring

Spring has sprung, and so with it all the smells, sounds and sights that accompany it. The snow-cave in the garden is the only thing that remains of the snow, slowly decaying into a jabba-the-hutt ... Läs mer..

Varför vandrar vi?

Det har nog inte undgått någon att det har varit mycket vandring det senaste året. Förra sommaren byttes strandbilderna från Sydeuropa ut mot goretex-klädda människor i fjällen. Var och varannan ... Läs mer.. 3

Morgon i April

Aprilmorgon. Jag tittar ut genom fönstret och det känns inte så kul att åka till jobbet...  Grått och stackars jeepen är inbäddad i blöt och äcklig snö. Hm... en resa till jobbet kan också vara ett ... Läs mer..

Moncan och Roffes äventyrsblogg

Läs mera på  moncanoroffe.blogspot.com Läs mer.. 1
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 156 Nästa Sista 

Blogga på Utsidan!

På Utsidan kan du lätt skapa en egen blogg för att dela med dig av ditt friluftsliv och annat till Utsidans alla läsare.

Skapa din egen blogg här

Populära etiketter


Bloggar


Glamping inget för oss

Vandring kort eller långt, stadsnära eller ödemark. Nyfiket och äventyrligt med folkbildande kunskap. Lika gärna solo som i trevligt sällskap.