BlogginläggSida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 146 Nästa Sista 

Kungsleden dag för dag: 27 augusti - Kvikkjokk till Tsielekjåkkstugan

10:00 - ca 16:30 (inkl båtfärd) Det regnade hela natten och prognosen var att det inte skulle avta förrän framåt 11-tiden. Framåt 14:30 skulle det upphöra helt och de kommande dagarna skulle det ... Läs mer.. 1

Kungsleden dag för dag: 26 augusti - Stuor Dáhtá till Kvikkjokk

ca 11 km 10:10 - 13:45 I natt var det kallt. Påminnelse att kolla historiken på SMHI för KVikkjokk denna natt 25-26/8. Smålänningen i Kvikkjokk hade haft frost! Inget regn men riktigt, riktigt ... Läs mer.. 1

Bryllupsrejse på Bergslagsleden

I de sidste dage inden kalenderen gik fra forår til sommer, gik jeg fra at være kæreste til at være hustru. Min elskede livskammerat og jeg gav hinanden vores JA og det skulle selvfølgelig fejres med ... Läs mer.. 2

Liten augustivandring-skägglavar och utsikt 110 meter över havet

Då var det dags att göra en liten dagsvandring med barn, en dag i slutet av augusti. Augusti månad är perfekt för vandringar, är den inte? Man slipper värmebölja och det är friskt och krispigt på ... Läs mer..

En blöt och kall augustivandring, och när utrustningen brister

Arjeplogsfjällen vid mitten av augusti. Tanken var att gå från Silvervägen upp till Ikesjaure. Jag justerade planen något efter start och hamnade istället i en magnifik liten dalgång utan namn, in ... Läs mer.. 10

Skriet från vildmarken

“Berätta om det då!” kräver Pam både irriterat och uppmuntrande. De senaste tio åren har jag bott i stora drag bara i urbaniserade miljöer. Åren har rullat på. Så hamnade jag då här på Grönland i ett ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 25 augusti - Rittak till Stuor Dáhtá

ca 16 km (inkl letande efter tältplats) 8:20 - 16:30 Idag har varit en väldigt bra dag. Jag har känt mig i stort sett avkopplad och ett i det jag gör hela dagen. Det har varit lugnt, ostressat, ... Läs mer..

Sommaren som sprungit förbi

Ja nästan så känns det. Det är två och en halv månad sedan jag kom hit till Jostedalen, och klyschigt men sant så har tiden gått fort eftersom vi dels haft ett enormt högtryck på våra turer men också ... Läs mer..

Vandring Nedre Glottern

En ledig torsdag i slutet av augusti valde vi att utforska Nedre Glottern. Vi tog buss 430 till Torshag och följde den orange markeringen upp i skogen till sjön. Vädret var strålande, det var som om ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 24 augusti - Aktse mot Pårte (norr om Rittak)

12,5 km (+ 1,5 km till båten) 9:20 - 14:50 Strax före 4 vaknade jag av ett migränanfall bortom vad jag varit med om någon gång tidigare. Jag vaknade alltså av huvudvärken. Troligen var det triggat ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 23 augusti - Sjäksjo till Aktsestugorna

9-20 15+7 Jag kan förlika mig med de allra flesta av väder. Köld, regn, värmebölja, ruskväder. Blåst däremot, det kan jag inte förlika mig med. Man kan ju liksom inte gör något åt det. Visst, en ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 22 augusti - Vakkotavare till skuggan foten av Sjäksjo

ca 7,5 km 13:50 - 16:15 Den glade mannen från Stockholm som jag stötte på i Teusajaure kom ikapp oss igår och var lika glad och trevlig då. Han slog upp sitt tält mellan mig och Uppsala och snarkade ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 21 augusti - Guolbbantjåhkkas västsida till Vakkotavare

Bok 9-10 km Suunto 9,6 8:55 - ca 13 Det kom några skurar under natten (den första bara minuter efter att jag krupit in i tältet) men vad gör det om man har ett bra tält? Det var också ganska kallt, ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 20 augusti - Kaitumjaure till 5-6 km efter Teusajaure

8-17 Bok & skylt ca 15. Suunto 20 Idag blev det regnbyxor på. Inte för att det regnade utan för att det hade regnat under kvällen och natten och markerna var blöta. Då tempen visade 10 klockan 7 och ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 19 augusti - Singi till Kaitumjaure

Bok: 13 km Suunto: 15,5 (verkar vara 20% mer...) 10:50 - 15:10 Det kräver sin man att bo i stuga. Samarbete och hänsyn är inget som är medfött, tydligen. Nu är det kväll och jag sitter i ännu en ... Läs mer..

Tips på självplock i Södertälje

Kan tipsa alla om ett jättetrevligt självplock som jag och min fru besökte förra veckan. Ligger utanför Södertälje och heter Trädgårdn. Här har ni en länk: http://www.tradgarn-sodertalje.se/ De som ... Läs mer..

Svampstatus i år?

Tänkte eventuellt sätta på mig gummistövlarna och plocka lite svamp i helgen. Är det någon som har varit ute runt Stockholm och plockat? Finns det något eller är det lite för tidigt? Läs mer..

Vandring i vackra Kolmården

17 augusti 2017. Då var det dags att utforska Kolmården lite mer, och på egen hand. Jag tog bussen till Vildmarkshotellet. Solen lyste från en klarblå himmel och dagen bjöd på högsommarvärme. Vädret ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 18 augusti - Tjäktjapasset till Singi

Bok: 8+4 Suunto: 24,75... Start 9:50, i mål ca 17:40 Idag blev det väderomslag. Det fina vädret gällde nog bara Alesjaure. Av den anledningen fick jag anledning att agera snabb och fatta ... Läs mer..

Vandring runt Ågelsjön

En dag i augusti 2017 vandrade jag runt Ågelsjön. Sträckan, den orangefärgade, är ca 1,2 mil och är en del av Östgötaleden. Eftersom jag gjort det förut och känner sjön utan och innan, såg jag det ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 17 augusti - Alesjaure till Tjäktjavagge

Bok 13 + 4 + lite... Suunto 19,8 Start 9:30 Mål ca 17:15 Idag är tredje dagen. I knappa fyra veckor till ska jag leva såhär. Lite svårt att greppa, speciellt som jag har sådan sagolik tur med ... Läs mer.. 1

En godisbutik

Det finns så otroligt många lockande alternativ att välja mellan när det gäller vandring. I mitt huvud snurrar det olika leder hela tiden och när jag läser ett namn på en led jag inte hört om förr ... Läs mer.. 1

Kungsleden dag för dag: 16 augusti - Abiskojaure till Alesjaure

Bok: 22 km. Suunto: 22 56:30 + 5:45 = 6:40 vandring. Totalt knappa 10h 8:30 - ca 18 Det var inte svårt att somna, svårare att sova kontinuerligt. Var gång man behövde vända sig vaknade jag. Det var ... Läs mer..

Det bästa av Peru - Dessa platser får du inte missa att besöka

Machu Picchu, Inkaleden, Cusco och Titicacasjön med mera! Peru är landet som både natur- och historieentusiaster har på sin bucket list. Om du väljer att resa till Peru kommer du inte att bli ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 15 augusti - Abisko till Abiskojaure

13 km enligt bok, 18 enligt Suunto... 3:52 = ca 3,5 km/h Jag sov gott, men inte länge. Vaknade med huvudet fullt av tankar, idéer och grejer jag inte fick glömma. Hade lust att posta lite på twitter ... Läs mer.. 1

Kungsleden dag för dag: 14 augusti - Lilla Edet till Abisko

Klockan ringde strax efter 5:00 och efter en snabb frukost var det bara att packa in sig i bilen och dra till Landvetter. Manfred var med då han skulle vidare till Lund efter sommaren och Lotti ... Läs mer..

Kungsleden revisited. Dag för dag för ett år sedan.

I morgon är det ett år sedan jag påbörjade ett av de större äventyr jag troligtvis kommer ge mig på. Jag gick hela Kungsleden, 43 mil, från Abisko till Hemavan. Jag skulle  kunna slänga ut mig ... Läs mer.. 3
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 146 Nästa Sista 

Blogga på Utsidan!

På Utsidan kan du lätt skapa en egen blogg för att dela med dig av ditt friluftsliv och annat till Utsidans alla läsare.

Skapa din egen blogg här

Populära etiketter


Bloggar


 

Logga in

Tips!