BlogginläggSida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 145 Nästa Sista 

Kallkällor i Örebro län

Jag har funderingar på att skriva en artikel om kallkällor i Örebro län. Känner du till någon? ALLT är av intresse. Jag har detta ämne som en tråd i forumet. Svara gärna där så kommer det förmodligen ... Läs mer..

Yxbacken i sensommarskrud

Yxbacken är en populär skidbacke på vintern men den har även något att erbjuda på sommaren. Man kan vandra upp och ner eller cykla upp och ägna sig åt downhill-cykling nerför. Jag utgick från ... Läs mer.. 1

Fjälltältning med 1,5-åring

+26 kg packning/barn, plus dotterns Fjällvandrarvarge, fastspänd på den överpackade bärstolen med spännrem. Första fjälltältturen med min 1,5-åriga dotter är härmed avklarad. Dottern blir alldeles ... Läs mer.. 5

Nikkaluokta - Mårma - Abisko via Leavasvaggi, Siellavaggi och Ballinvaggi, 10 - 17 juli 2016

Nikkaluokta - Mårma - Abisko via Leavasvaggi, Siellavaggi och Ballinvaggi 10 - 17 juli 2016 Avskräckta av berättelser om elände i Mårmapasset bestämde vi oss för att istället gå från Nikkaluokta ... Läs mer.. 4

Guijaure, fem dagars vandring

Från väg 95, aka Silvervägen väster om Arjeplog, är det bara att parkera och välja startplats åt det håll man vill vandra. Det blir förstås enklast med egen bil, men här går också en buss större ... Läs mer.. 3

Från sjukhussäng tillbaks till planering, så det så!

Ja, det blev tyst.  Det tog stopp helt enkelt. Hälsan svek. Fast det visst jag redan, att det kunde göra.  Precis så värdefullt är denna resa, hur jobbigt det än är. Livshotande läge (ja, de lät ... Läs mer..

Skön tur...igen.

Tog en dagstur i hemmavatten, Billdal. Det var där man började paddla och vattnen är ganska kända. Fast jag har inte lyckats lära mig namnen på öar och holmar ännu. Spelar egentligen mindre roll, har ... Läs mer..

Att vandra på Gotland

I en tråd på FB var det en gång en kvinna som skrev ”Jag trodde inte det gick att vandra på gotland” Min fråga blev då: Finns det någonstans det inte går att vandra? Vi har säkert alla en bild av ... Läs mer..

Dovrefjell runt på cykel - ca. 40 mil - nu med bilder :)

Intro: Cykelturen följde stort sett tre av de norska nationella cykelrutterna: nr. 5: Numedalsruta, nr. 7: Pilegrimsruta och nr. 8: Trolleheimen, se karta: ... Läs mer..

Att dricka sjövatten

Som ett barn på julafton, någon mer som känner igen sig när man öppnar en ny friluftspryl? Jag köpte en vattenrenare, en Gravyl UL Water Purifier på Naturkompaniet och idag var det äntligen dags att ... Läs mer.. 3

Långtur i Lapplandsfjällen - sista och femte delen

Anekdoter, redogörelser, tankar och reflektioner. Samt en fundering. Reflektion kring ett berg Kebnekaise. Sverges högsta punkt. Jag har aldrig varit där förut.  Det var långt att gå dit upp. Och ... Läs mer..

En dagstur på havet.

Vaknade strax före fem på morgonen, vet inte varför? Misstänker att det var för att jag kvällen innan packat bilen och lagt upp kajaken på taket för att åka till Marstrand. Tog det dock väldigt lugnt ... Läs mer..

Varför så långt?

Hittade en stuga på nätet, till Salu för 90 000 kr. Stugan finns i Jämtland, mitt favoritlandskap (förutom Västkusten, där jag bor). Var där för några år sedan och hade en fantastisk vecka ihop med ... Läs mer.. 3

Planering...

Sitter hemma och funderar på min nästa tur i kajaken. Marstrand lockar, kanske mest för att mycket tid i min ungdom ägnades åt det området. Vi badade, fiskade och gick på krogen då och då. Men aldrig ... Läs mer..

Äntligen

Äntligen så blev paddlingen i bohuslän av. Köpte en kajak för fyra år sedan som jag hyrt. Den gav mig många goa turer utanför Billdal, Göteborg. Men jag kände att det behövdes en utveckling så jag ... Läs mer..

Långtur i Lapplandsfjällen, del 3 & 4

Del 3: Denna del är ett gästinlägg från Fjällvaranen och supermatfixaren S.  / Nyingen --- Det blev jag, S, som fick ansvaret för middagsmaten på långturen. I våra rutiner så ingår frukost, ett ... Läs mer..

Underbara sommar, underbara Ågelsjön!

Cyklade ut till Ågelsjön med fullastad cykelvagn en dag i juli och tältade några nätter. Dagarna bjöd på sol och bad och kvällarna bjöd på magiskt kvällsljus över sjön. Och på natten sänkte sig ... Läs mer..

Grönland: Knud Rasmussen i nytt ljus

Det finns en byst av Knud Rasmussen när man anländer till flygplatsen i Kangerlussuaq. Det finns en till i regeringsbyggnaden i Nuuk. Så stor är Knud Rasmussen, den dansk-grönländske ... Läs mer..

Långtur i Lapplandsfjällen - del 2

Ligger vid de två små sjöarna ca 7 km väst-nord-väst om Nikkaloukta när jag sammanställer veckans anteckniingar till det här inlägget. Imorgon går vi ner så S och B kan ta bussen till Kiruna och ... Läs mer.. 1

Explorer Clubs Flagga nummer 60

Att få en sådan här flagga är i alla fall ett tecken på att den projektidé man lämnat in, håller världsklass. Så skall ju allt genomföras också. Men när det gäller Grönland så är det lite speciellt. ... Läs mer..

Hjulen rullar vidare

Det har ytterligare blivit två mindre turer på cykel i mina hemmatrakter. Och detta får väl då bli en förlängning på mitt förra inlägg Två små turer på två hjul Färdväg 1 (246 km): Örebro - Nora - ... Läs mer..

Mamma, vi har fått ett uppdrag!

Ja, så stod det på kortet som barnen fått från receptionen på fjällstationen. Till uppgiften hörde en påse byggmaterial. Frågorna var många; vadå "förstörd bro"? Var någonstans? Och hur såg den ut ... Läs mer.. 8

Men vad säger han?!

Jag tittar på min snart åtta årige son som ligger mitt på leden och vääägrar röra sig. Inte en meter till skriker kroppsspråket. Han uttrycker det även muntligen; "Jag går inte ett j*la steg till, ... Läs mer.. 2

Fjällvandring med fyraåring...

...och sen tänkte jag fortsätta med "...en utmaning" eller kanske "...oj, så det kan bli" eller varför inte "...jag trodde jag var redo". Men det känns liksom inte rätt för det gick ju så bra. Förra ... Läs mer.. 6

Liten vandring Kolmården med barn

En måndag i juli tog vi bussen ut till Kolmården, Vildmarkshotellet. Tanken var att gå på tur i Kolmården och vi hade barn med oss, så vandringen fick inte vara alltför lång eller krävande.  Vid ... Läs mer..

Grönland: Den noble vilden och den grönländska fyllhunden

Det här kommer inte att bli enkelt. Att göra en dokumentärfilm om Grönland. Jag har haft den känslan sedan jag började fundera och ta tag på hela projektet. Igår fick jag det helt klargjort för mig ... Läs mer..

Långtur i Lapplandsfjällen, del 1

Så blev det dags för sommarens stora långäventyr i fjällen. Upplägget i stort kan sammanfattas så här:  1) Abisko- Nikkaloukta, östra delen av Keb-massivet, hela familjen, 8 vandringsdagar 2) ... Läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 145 Nästa Sista 

Blogga på Utsidan!

På Utsidan kan du lätt skapa en egen blogg för att dela med dig av ditt friluftsliv och annat till Utsidans alla läsare.

Skapa din egen blogg här

Populära etiketter


Bloggar


 

Logga in