BlogginläggSida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 143 Nästa Sista 

Flytta

Det är dags för flytt. Vi ska flytta. Jag ska lämna närheten till Hejnum Hällar. Hejnum Hällar som jag älskar. Det är många timmar jag strövat omkring i detta fantastiska område som ger mig lugn, som ... Läs mer..

Exped Schnossel pumpbag till Therm-a-Rest liggunderlag

Jag beskrev i mitt förra inlägg hur mitt Exped Synmat UL liggunderlag delaminerade, och därmed blev i praktiken oanvändbart. Jag har sedan våndats över beslutet huruvida jag ska gå tillbaks till ... Läs mer.. 4

Kungsleden dag för dag: 4 september - Bäverholm till Sjnjultje

16 km 9:05 - 13:40 (+ oledat!) Som sagt. Det kan inte hålla i sig. Vaknade strax efter 5 av hällregn på plåttaket utanför. Det kom och gick i omgångar så det var meningslöst efter 6 att försöka ... Läs mer..

Höstkänslor i Hälsingland

Kärran (Kerstin, dottern) och jag är hos mina föräldrar i norra Hälsingland. Frun behövde lite husmorssemester och fick stanna hemma. Medans föräldrarna vaktat barnet har jag hunnit ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 3 september - Luvtavrre till Bäverholm/Adolfström

8 km 9:40 - 13:30 (inkl besök i Adolfström) Det är svårt att veta hur kallt det var inatt. Vid något tillfälle när jag kollade var det 3° i tältet. På morgonen var det gott om kondens på alla ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 2 september - Jäkkvik till Luvtavrre

ca 15 km 8:45 - 16:30 Klockan 20 kom föreståndarinnan in och sa att fyra herrar hört av sig och var på väg. Hon hade lovat sängplats förutsatt att de kom före 22. Jag tyckte det var märkligt att ... Läs mer.. 1

Kungsleden dag för dag: 1 september - Jäkkvik (vilodag)

0 km Lugnet höll i sig till 21:00 då en sen vandrare inkvarterades i Sjöstugan. Han var inte direkt av den tysta typen, det dröjde till 22:30 innan GA sa till honom att släcka och låta oss sova. Jag ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 31 augusti - Riebnesgájse - Jäkkvik

ca 15 km 8:45 - 15:00 (inkl rodd) Jag vet inte om jag hade frost i natt men vid 4-tiden var det 1° i tältet. Vinden hade mojnat under natten. Jag konstaterade massor av kondens på insidan av ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 30 augusti - Barturtte till Vounatjviken - Riebnesgájse

18.2,5 km (+ båt) 8:30 - 14:40 + 16:00 - 17:15 Förts hade jag tänkt att beskriva dagens etapp som gårdagens, bara mer sumpig och geggig istället för brant. Nu blev den brant också pga ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 29 augusti - Gistojavratj till Barturtte (Ö sidan)

ca 16 km 9:30 - 16:45 Det var kallt inatt. Klockan 5:30 visade tempen 4° så kanske inte frost men kyligt, det kändes. Det såg ut att bli en kanonfin dag. Igen. Hur kunde min tur hålla i sig? Två ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 28 augusti - Tsielekjåkka till Gistojavratj

9:50 - 16:45 ca 18,5 km Det blev faktiskt lite mus-action i natt. Jag fick i alla fall se en... Jag vaknade av prassel vid 4 och när jag uteslutit vind och våra respektive liggunderlag var jag ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 27 augusti - Kvikkjokk till Tsielekjåkkstugan

10:00 - ca 16:30 (inkl båtfärd) Det regnade hela natten och prognosen var att det inte skulle avta förrän framåt 11-tiden. Framåt 14:30 skulle det upphöra helt och de kommande dagarna skulle det ... Läs mer.. 1

Kungsleden dag för dag: 26 augusti - Stuor Dáhtá till Kvikkjokk

ca 11 km 10:10 - 13:45 I natt var det kallt. Påminnelse att kolla historiken på SMHI för KVikkjokk denna natt 25-26/8. Smålänningen i Kvikkjokk hade haft frost! Inget regn men riktigt, riktigt ... Läs mer.. 1

Bryllupsrejse på Bergslagsleden

I de sidste dage inden kalenderen gik fra forår til sommer, gik jeg fra at være kæreste til at være hustru. Min elskede livskammerat og jeg gav hinanden vores JA og det skulle selvfølgelig fejres med ... Läs mer.. 2

Liten augustivandring-skägglavar och utsikt 110 meter över havet

Då var det dags att göra en liten dagsvandring med barn, en dag i slutet av augusti. Augusti månad är perfekt för vandringar, är den inte? Man slipper värmebölja och det är friskt och krispigt på ... Läs mer..

En blöt och kall augustivandring, och när utrustningen brister

Arjeplogsfjällen vid mitten av augusti. Tanken var att gå från Silvervägen upp till Ikesjaure. Jag justerade planen något efter start och hamnade istället i en magnifik liten dalgång utan namn, in ... Läs mer.. 10

Skriet från vildmarken

“Berätta om det då!” kräver Pam både irriterat och uppmuntrande. De senaste tio åren har jag bott i stora drag bara i urbaniserade miljöer. Åren har rullat på. Så hamnade jag då här på Grönland i ett ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 25 augusti - Rittak till Stuor Dáhtá

ca 16 km (inkl letande efter tältplats) 8:20 - 16:30 Idag har varit en väldigt bra dag. Jag har känt mig i stort sett avkopplad och ett i det jag gör hela dagen. Det har varit lugnt, ostressat, ... Läs mer..

Sommaren som sprungit förbi

Ja nästan så känns det. Det är två och en halv månad sedan jag kom hit till Jostedalen, och klyschigt men sant så har tiden gått fort eftersom vi dels haft ett enormt högtryck på våra turer men också ... Läs mer..

Vandring Nedre Glottern

En ledig torsdag i slutet av augusti valde vi att utforska Nedre Glottern. Vi tog buss 430 till Torshag och följde den orange markeringen upp i skogen till sjön. Vädret var strålande, det var som om ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 24 augusti - Aktse mot Pårte (norr om Rittak)

12,5 km (+ 1,5 km till båten) 9:20 - 14:50 Strax före 4 vaknade jag av ett migränanfall bortom vad jag varit med om någon gång tidigare. Jag vaknade alltså av huvudvärken. Troligen var det triggat ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 23 augusti - Sjäksjo till Aktsestugorna

9-20 15+7 Jag kan förlika mig med de allra flesta av väder. Köld, regn, värmebölja, ruskväder. Blåst däremot, det kan jag inte förlika mig med. Man kan ju liksom inte gör något åt det. Visst, en ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 22 augusti - Vakkotavare till skuggan foten av Sjäksjo

ca 7,5 km 13:50 - 16:15 Den glade mannen från Stockholm som jag stötte på i Teusajaure kom ikapp oss igår och var lika glad och trevlig då. Han slog upp sitt tält mellan mig och Uppsala och snarkade ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 21 augusti - Guolbbantjåhkkas västsida till Vakkotavare

Bok 9-10 km Suunto 9,6 8:55 - ca 13 Det kom några skurar under natten (den första bara minuter efter att jag krupit in i tältet) men vad gör det om man har ett bra tält? Det var också ganska kallt, ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 20 augusti - Kaitumjaure till 5-6 km efter Teusajaure

8-17 Bok & skylt ca 15. Suunto 20 Idag blev det regnbyxor på. Inte för att det regnade utan för att det hade regnat under kvällen och natten och markerna var blöta. Då tempen visade 10 klockan 7 och ... Läs mer..

Kungsleden dag för dag: 19 augusti - Singi till Kaitumjaure

Bok: 13 km Suunto: 15,5 (verkar vara 20% mer...) 10:50 - 15:10 Det kräver sin man att bo i stuga. Samarbete och hänsyn är inget som är medfött, tydligen. Nu är det kväll och jag sitter i ännu en ... Läs mer..

Tips på självplock i Södertälje

Kan tipsa alla om ett jättetrevligt självplock som jag och min fru besökte förra veckan. Ligger utanför Södertälje och heter Trädgårdn. Här har ni en länk: http://www.tradgarn-sodertalje.se/ De som ... Läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 143 Nästa Sista 

Blogga på Utsidan!

På Utsidan kan du lätt skapa en egen blogg för att dela med dig av ditt friluftsliv och annat till Utsidans alla läsare.

Skapa din egen blogg här

Populära etiketter


Bloggar


Vandringstjejen med passion för jakt

Älskar allt som har med friluftsliv att göra. Just nu håller jag på att studera för att ta jägarexamen. Har vandrat nästan alla stora vandringsleder ... 

 

Logga in

Tips!