Omberget runt

Datum:
2016-07-16 - 2016-07-17 , Genomförd
Beskrivning:
Tänkte påbörja min vandringshistoria med det mytiska Omberg. Blir första kombinerade vandring/övernattning med packning. Så blir mycket av ett test av kroppen och utrustning. Har ingen tid att passa så blir lugn vandring med naturuppskattning och matlagning när man känner för det.
Datumet och startplats är inte spikade utan högst flexibla beroende på väder och ev vandringssällskap.

Datumet var korrekt och vädret gav mig en ordentlig klapp på axeln.
Blåsigt och småmulet, hade sol och lite fuktande lätt duggregn nån gång. Njöt av vädret till fullo hela vandringen.
Från parkering och vandringsombyte till redo för avfärd hemåt igen så tog det 23 timmar.
Jag började norröver i Borghamn och gick österut, min plan var att nå Stocklycke hamn till kvällen och övernatta där. En plan som fungerade väl, trots väldigt hårda vindar vid ankomst så satt man skyddat i vindskyddet och slapp allt vad flygetyg heter.
En rätt fin skogsvandring på bra stigar hela östra sidan, lite skogsorientering för att gå runt mjältbrandshagen men annars så en bra inkörsport till vandring.
Andra dagen började med ren tortyr med några kilometer upp och ner för berget på små, sten och rotfyllda stigar, hade väl gått bra om inte benen var trötta från gårdagen, men när man väl nådde andra skyddet så var det free sailing. Det var jobbigt men utsikten var fantastisk uppifrån bergskanten. Efter allt klättrande så blev det fina hagar och väldigt lättvandrat, tyvärr fick jag vika upp på den lilla asfaltsvägen pga mer mjältbrand avspärrning, men det gjorde inte så mycket.
Kort och gott ett bra test på ryggsäck och mig själv. Vet att jag klarar mer och att ryggsäcken fungerar någorlunda, tvungen att dra åt lite spännen då och då men inga problem.

(Logga in för att skriva en kommentar)

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.