Kungsleden på turskidor

Datum:
2016-02-15 - 2016-04-03 , Genomförd
Beskrivning:
Under år 2016 kommer jag och min tvillingsyster Erika att upptäcka den svenska fjällkedjan i olika årstider. Vi börjar med att åka turskidor längs Kungsleden, 425 km. Den 15/3 startar vi i Hemavan och beräknar att turen kommer att ta 20 dagar. Vi drar pulka och har med oss full utrustning för att kunna övernatta i tält. Dagsetapperna är upplagda så att vi till största del färdas mellan stugor.

Till sommaren kommer vi att färdas från Treriksröset till Grövelsjön, ca 1300 km, samt bestiga den högsta fjälltoppen i varje fjällandskap (totalt fyra stycken).

På www.waaraworldwide.com kommer vi att uppdatera om förberedelser inför turen, under turen och även efteråt om hur utfallet blev. Vår förhoppning är att möta många människor på fjället och ta del av deras historia om vad som gör att de lockas ut på fjället. Fjället är vackert oavsett årstid och med detta projekt kommer vi att upptäcka fjället i vitt, grönt och från toppvy med förhoppningen att finna dess guldkorn.

God tur från oss!
/Linnea

(Logga in för att skriva en kommentar)

Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...