Färdspår

Lägg upp ett spår

151208 Nunnornas dal till Pico Grande

Vi körde till Nunnornas dal och gick upp på stigen mot Pico Grande. Halvvägs kom vi upp på en luftig stig med fantastisk utsikt över dalen. I passet innan toppen så mötte vi en trevlig grupp portugiser med en lokal guide som hette Campus. Vi fikade där och blev av den portugisiska gruppen bjudna på ägg. Efter passet så behövde man på en kortare del av stigen hålla i en vajer då stigen var smal och det var fritt fall neråt. Sedan blev det buskvegetation innan man nådde upp vid toppen. Från passet till strax innan toppen höll vi sällskap med den portugisiska gruppen. Vi avvek från dem när en del av dem dröjde och de skulle gå en omväg via en annan klippa.

Själva toppen bestod av en knöl upp på den annars rätt flacka topp-platån. Knölen var rätt svår att komma upp på men det gick med hjälp av en vajer och uthackade fotsteg. Det var fantastisk utsikt från toppen: både norra och södra kusten kunde man se från toppen. Uppe på toppen träffade vi ett par från Madeira som gick på vandringsturer varje dag året runt. Mannen gav oss flera tips på turer.

Vi tog oss nerför toppen och gick ner till passet. Där fikade vi. Då passerade både den portugisiska gruppen och paret från Madeira. Paret gav oss ytterligare några tips.

Vi gick sedan ner till bilen samma väg som vi hade gått upp. Vandringen neråt blev ganska jobbig

När vi kommit ner till bilen drack vi läsk på snack-baren som fanns där stigen slutade. Det blev Brisa Maracuja och Brisa Maca – madeiransk läsk som vi kom att dricka många gånger till under resans gång. Vid baren träffade vi en tysk familj som vi sedan gav skjuts ner till Funchal.
Längd: 8.2 km
 
(Logga in för att skriva en kommentar)

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.