Orvis Clearwater Breathable Waders



Ventilerande vadare i strumpmodell. Strumpdelen i neoprene-material, brösthöga byxor med hängslen.


Tillverkare: Orvis online
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Extremt lätta och tunna.

Minus:Gamla modellen andades dåligt

Kommentar: Jag köpte första paret 1999 och dessa läckte efter ett par säsonger. Orvis garanti gör att man får en del pengar tillbaka vid läckage men eftersom mina dessutom andades dåligt så fick jag ett nytt par. Detta trots att jag körde med "superunderställ" som transporterade ut fukt till membranet. Eftersom jag använde dem under sommaren då det ibland var väldigt varmt så rann svetten ner i neoprenstrumporna och jag fick gå med blöta fötter.

Det nya paret har dock fungerat utmärkt och utan problem. Det var dessutom bättre passform (trots att Orvis sagt att de inte ändrat något på modellen).
Jag är helt klart nöjd med det nya paret men se upp så att ni inte får den gamla modellen.

Plus: Vikt, slipper att bli blöt inifrån, tar liten plats.

Minus:Kalla, nöthärdighet, krav på vadarskor.

Kommentar: Dessa vadare är ett bra alternativ då man vet att man kommer att vara i behov av att kunna vada djupt, men gärna ser att de inte tar så mycket plats i packningen. Dessa vadare är så kallade lättviktsvadare, och är ventilerande. Med ventilerande så menas i princip att man slipper att bli blöt inifrån pga svett, då dessa skall "ventilera" ut (svett)ånga.

De funkar väldigt bra, men man får vara medveten om att man inte bör (läs: skall) sitta på stenar, eller vada i "storstens" terräng (som man måste klättra över). Att vada i kallt vårvatten är inte heller att rekommendera med dessa, använd då hellre vadare som är helt i Neoprene.

Men för den vadning som jag har använt dessa till så har de varit ypperliga.

Det som är av värde att veta är att med så kallade strumpvadare så MÅSTE man ha speciella vadarskor med filtsulor, jag rekommenderar INTE att använda exempelvis gympaskor. Att man även använder så kallade Gravel Guards (följer oftast med) förlänger livslängden på vadarna avsevärt.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.