5.11 Tactical TDU Pant Ripstop

» Ladda upp produktbild

Byxor för hårt uteliv.


Tillverkare: 5.11 Tactical
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: -God följsamhet i rörelse. -Fickor för knäskydd. -Rymliga benfickor med "ficka i ficka" som tillåter förvaring ex mobil, plånbok osv. -Snörning i benslut. -Förstärkningar på knä och rumpa. - Tar inte åt sig smuts samt avvisar vatten då tyget är teflonbehandlat. -Elastiskt band i midjan gör att byxan sitter bra även utan byxbälte -Bomull/Poly bra material för vanligt frilufsande/ scoutverksamhet.

Minus:-Finns ingen krok i benslut, hade varit bra. -Inga ventilationsöppningar i sidan, hade varit ett skönt tillskott på sommaren då det blir rejält varmt i byxorna. -Lite militärstuk för den som inte gillar det. -"Machine Wash cold" -Tyngre än motsvarande byxa från ex. Lundhags.

Kommentar: Inhandlades då jag sökte ett par nya friluftsbyxor att ersätta mina tidigare (snickarbrallor i bomull/poly) med. Valet föll på dessa då det var i bomulls blandning samt verkade tåla en hel del nötning.
Har använt dessa byxor året runt vid både rörligt och mindre rörlig uteliv och de presterar utmärkt.
Torkar snabbt då de blivit blöta samt håller snålblåsten ute. Taggiga buskar gör sig inte speciellt påminda. Rymliga fickor med bra placering. Kronans byxor har en tendens att placera fickan mer mot knävecket(kanske jag som fått fel modell på mina möjligtvis) men inte på dessa 5.11 byxor. Här sitter benfickorna mitt på låret och är aldrig ivägen. Sväljer en hel del allt från anteckningsblock och vattenflaska till handskar och mössa. "Backup-belt" innebär att det finns insydda avdelare i benfickorna (främst avsätt för pistols/gevärs magasin) som fungerar utmärkt för mobiltelefoner, multiverktyg, knivar i det kortare segmentet mm.
Stekhet sommar är inte högsta favoriten(är inte det rent allmänt för mig heller) då det kan bli besvärligt varmt ibland.
Knäskydden är sköna och sitter bra placerade även när man går ner på knä.
Har ej spräckt någon söm eller fått något hål än och färgen håller sig fortfarande grön efter 3 års flitigt användande.

Liknande produkter: Försvarsmaktens fältbyxa modell 59 samt modell 90.
Annan friluftsbyxa med 50/50 bomullsblandning.

Kundservice: Har haft reklamationsärenden hos Terräng förut och det har inte varit några problem. Trevlig och kunnig personal.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.