Primus EtaSolo

Primus EtaSolo

EtaSolo bygger på den prisbelönta Etatekniken med Primus originalbrännare och värmeväxlare. Dess höga verkningsgrad ger en snabb uppkokning och lägre bränsleförbrukning. Köket är vindstabilt, har låg vikt och är extremt kompakt. Montering sker enkelt med ett slitstarkt snäppfäste. Kärlet rymmer 0,9 l och är isolerat med ett avtagbart, värmetåligt omslag med inbyggt grepp. Locket har en öppning så att man enkelt kan dricka direkt ur kärlet. Brännarfoten är tillverkad i slagtålig plast och kan tillsammans med en 100 grams gasbehållare packas i kärlet.

Specifikationer

Art.nr: 355083, 355093
Vikt: 365 g
Effekt: 1500 W • 5400 BTU/h
Koktid: 2.10 min (0,5 l)
Mått: Ø 105 x 155 mm
Tändning: Piezotändning
Antal personer: 1-2
Volym: 0.9 liter


Tillverkare: Primus
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Litet och smidig

Kommentar: Tyckte att köket var väldigt snabbt i början men har med tiden blivit segare, har plockat isär det men ej hittat nån orsak till det. Har nu haft köket i fyra år. Gillar att köket är så litet och det är lätt att få med sig.

Plus: Liten och smidig, Snabb, Bränslesnål.

Minus:Jag upplever lite problem med tändaren men annars suverän.

Kommentar: Ett jättebra kök som var lätt och smidigt att använda. Jag upplever köket bränslesnålt och kokade upp 0.5L vatten på 2minuter. Tar ingen plats och brännaren får plats i "köket". Akta er bara för att även lägga i gasflaskan i om den skulle vara blöt. Den rostar av sig i köket och är svårt att få bort.

Liknande produkter: -

Kundservice: -

Pris: 590

Plus: Lätt ochsmidigt, tar liten packvolym, bränsleeffektivt, stabilt.

Minus:Förhållandevis långsamt, piezotändaren, vissa delar känns billiga,

Kommentar: Jag har använt köket på två olika vandringar nu och jag får säga att jag är hyfsat nöjd med det. Köket är förhållandevis långsamt och plastdelarna känns rätt billiga. Sedan gick piezotändaren sönder efter första vandringen, så det var bara och slänga bort den och spara några gram. Tändstickor/tändare måste man ju ändå ta med på grund av opålitligheten med piezo, det är i alla fall min erfarenhet.

Det absolut bästa med ETA solo är att kastrullen klickas fast i brännenheten och på så sätt blir köket väldigt stabilt, vill dock påpeka att jag endast använder 230 grams gasbehållare (utan stödben). Man kan slänga runt köket nästan hur som helst under uppkokningen, det gör inget om det står snett eller vingligt, det är helt suveränt!

Pris: 550


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.