Hanwag Rotpunkt

Hanwag Rotpunkt

Vikt: 430 g i storlek 41
Material ovandel: Sportmocka och Cordura, slitageskydd av naturgummi
Foder: Kromfritt läder
Yttersula: Vibram Crack Low.

Skogspromenad med hunden sedan till jobbet och därefter direkt till klätterklippan? Rotpunkt är en sko som kan hänga med på det mesta.

Den klätterinspirerade retrodesignen skvallrar om skons användningsområden. Den kan nämligen användas till både enklare bouldering och approach. Utöver dess klätteregenskaper lämpar den sig utmärkt till promenader i skog och mark samt som vardagssko.


Tillverkare: Hanwag
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Sköna, lätta, torkar snabbt, luftiga, stabila.

Kommentar: Det började med att jag var trött på att svettas så mycket i tunga kängorna, så jag ville ha något lite lättare för skogspromenader och dagsturer. Men i slutändan har jag använt dem till allt jag hittat på sedan jag skaffade dem. De pallar seriös vandring i tung terräng med medelstor packning utan problem (aldrig provat med mer än 13kg).

För mig är Rotpunkt en otroligt bra kompromiss mellan trailrunning/gympasko och något lite tyngre. Har lite styvare sula och ger lite mer stöd, men väger knappt någonting och är riktigt luftiga.

Tunga kängorna åker numer endast fram på vintern eller om jag vet med mig att det kommer vara kallt och blött precis hela tiden.

Otroligt sköna från dag ett, aldrig tillstymmelse till skoskav eller något sådant. Snörningen funkar riktigt bra att justera beroende på hur tight man behöver upp och nerför.

Även om man vadar med dem på blir det varmt om foten kort därefter, aldrig fått skav oavsett hur blöt jag blir och är det någorlunda varmt blir skorna torra igen ganska snabbt. Har själv gått rakt igenom en bäck på morgonen, glömt bort att jag är blöt 3 minuter senare och insett att jag var torr om foten när jag tog av skorna vid lunch några timmar senare.

För mig är dessa skor nästintill perfekta. Bara haft dem ett knappt år, så osäker på hur länge de håller. Men blivit ganska många mil och än så länge ser de fräscha ut. Sedan räknar jag absolut inte med att de pallar mer än 3-5 år, de är ändå närmare gympadojjor än tunga lundhagare.

Liknande produkter: Salomon Ultra 3D och diverse aproachskor


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.