Silva Helios Stormtändare

Silva Helios Stormtändare

Stormtändare Helios från Silva med brännare som klarar vindhastigheter på upp till 25 m/s.

Har en vattenskyddad konstruktion, reglerbar låga och inbyggt bränslenivåfönster. Piezotändning.


Tillverkare: Silva
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 1.561.561.561.561.56
(betyg 1.56 baserat på 9 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Snygg förpackning

Minus:Allt du väntar dig av en stormtändare blir du utan!!

Kommentar: Varning! Trots den snygga förpackningen är tändaren ett skämt. Mitt ex föll i bitar i det närmaste ur asken. Ersättningsexet vägrade ge låga oavsett trimning.
Bidde en Primus istället...

Köpplats: Naturkompaniet

Plus: bra låga den lilla stund som bränslet räckte till.

Minus:bränslet räcker bara för några få tändningar

Kommentar: En tändare endast för hemmabruk med påfyllning tillgänglig. Därmed oduglig för friluftsliv. Man vill inte släpa med sig en pryl som lägger av när man bäst behöver den. Höljet är ett försök att få den att se rejäl ut med en massa fåniga låtsas krams. Hade silva bytt höljet mot en större tank kanske dom fått fram något som var användbart. Nu är den ett falsarium.

Köpplats: Erlandssons Brygga

Plus: Bra fart på lågan när det fungerade.

Minus:Bristande funktion. Dålig livslängd. Tramsigt utseende.

Kommentar: Köpte stormtändaren med stora förhoppningar. Använde den under vinterhalvåret i jobbet. Fungerade bra första vändan tills det var dags att fylla på gas då började lågan att krångla. 50% ig chans att få fart hettan. Sedan kroknade piezokristallen. Höll i ca 4 månader. Rekommenderas inte av mig.

Plus: Ingen

Minus:Dårlig kvalitet.

Kommentar: Tænderen virkede fint som ny; men efter en måned i en lomme virkede den ikke længere. Gassen strømmede fint, men piezotænderne virkede ikke. Jeg fik pengene tilbage.

Kundservice: God service. Jeg fik pengene retur.

Köpplats: Tempo Bådudstyr

Pris: 50

Plus: Finns inte!

Minus:Locket lossnade på en gång, gasen tar slut efter tre tändningar. Ventilen för påfyllning trasig så det går inte att fylla på!

Kommentar: Katastrof! Hur kan Silva sätta sitt namn på denna skit, för dom har väl inte vare sig konstrerat eller byggt den?

Minus:Piezotändaren gav upp. För liten gastank i förhållande till förbrukningen. Billig känsla, vilket också visade sig avspeglas i kvaliteten.

Kommentar: Ursäkta min till synes onyanserade inledning, men sämre skit än det här får man leta efter!
Tändaren ger sken (och ta vara på det för det är det enda sken du lär se från den här tändaren) av att vara stryktålig och rejäl men visar sig, så fort man får ut den ur plastförpackningen, vara en smäckig plastbit. Och det kunde väl vara ok om den ändå hade fungerat som den skulle. Men dels håller jag med föregående recensenter om att gastanken är alldeles för liten givet den höga gaskonsumtionen. Och framförallt gav piezotändaren i min Helios upp efter en knapp veckas lätt användning, sommartid i svenskt lågland. Någon skrev att den skulle stoppa för 30 000 tändningar. Min strejkade efter max 50, och en stormtändare som inte ens ger en gnista för att tända gasen kan vara hur vindtålig som helst, den kommer ändå inte att brinna. Som Palme så riktigt påpekade så bör man kalla saker och ting vid deras rätta namn och att döma av mitt exemplar är Silva Helios rena skiten.

Köpplats: Team Sportia

Pris: 149

Plus: Ger bra och koncentrerad låga

Minus:Dålig kvalitet Luckan öppnar för lite Funkar dåligt upp och ner

Kommentar: En överdesignad stormtändare. Tveksam kvalitet, metalltråden som ska hålla luckan på plats ramlade av nästan direkt. Luckan öppnar inte tillräckligt mycket (är i vägen)

Plus: Stor - går att använda med vinterhandskar samt kommer inte bort i skogen.

Minus:Gaskonsumtionen! Tändaren ser ut att innehålla massor av gas, men själva 'tanken' är minimal och tar slut MYCKET snabbt. Hade jag tagit med denna tändare på veckotur hade det varit med risk för liv och lem, eftersom man i blåsiga förhållanden behöver använda nästan hela gasvolymen för att tända en vanlig ved-brasa, och vad ska man sedan antända sitt lilla stormkök med?

Kommentar: Stormtändare som stormtändare - men för 179kr förväntar jag mig mer.
Öppnar man inte kartongen kan man, liksom mig, tro att tändaren är gjord av stryktålig aluminium, men det är alltså vanlig plast, så finesser som gångjärn och spärr blir snabbt glappa efter några dagars skakande i ryggsäcken.

Köpplats: Clas Ohlsons

Pris: 179

Plus: Funkar i blåst (perfekt till nyårsraketerna),
Brinner bra
Vattenskyddad
Kan stoppas i fickan fast den är varm

Minus:Går att bränna sig på metallen vid tänd-knappen
Slukat mycket gas och måste fyllas på ofta

Kommentar: Har en Silva Helios köpt på ClasO för 169kr. Fick reklamera den första då den knappt brann fast den var inställd på max.

Det går att blåsa ut lågan om man tar i lite. Slukar väldigt mycket gas och blir varmt/het runt knappen så man kan bränna sig på tummen vilket är ganska störande. Har lött någon gång med den också, det funkade.

Smart att kunna stänga locket och lägga den i fickan fast den är varm.

Slukar dock mycket gas och måste fyllas på ofta.

Är ändock mycket prisvärd.

Kundservice: Reklamationen av den första helt utan problem.

Köpplats: Clas Ohlson

Pris: 169


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.