Bergans of Norway

Bergans of Norway

Bergans Microlight Jacket är en lätt och vindtät jacka med huva som har en minimal packvolym. Jackans material är ett flexiblet stretchmaterial som transporterar fukten på ett mycket effektivt sätt. Innekragen är i mjuk fleece. Fickan är av meshfoder i nätutförande så den kan även fungera som ventilation. I midjan finns 2 dragskor så du kan dra åt den riktigt tight om du vill. Mycket lätt att komprimera så du packar lätt ner den i väskan/ryggsäcken när du inte behöver den.


Tillverkare: Bergans of Norway
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 3.673.673.673.673.67
(betyg 3.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: lätt , komprimerbar, bra huva, bra vattenresistens

Minus:lite plastig, bröstficka saknas, hade önskat tvåvägs-dragkedja

Kommentar: Har haft jackan sen i våras, det vill säga fem månader. Upplever att jackan är ganska tät så den har inte använts så mycket i södra sverige under sommaren, vilket kanske inte är så konstigt. På sommaren räcker ju oftast skjorta. Man blir klibbig om man använder jackan under aktivitet då det är för varmt, dvs varmare än 14 grader. Om det blåser och är kallare än så är den till hjälp på ett utmärkt vis.

Jackan stoppar vind väldigt bra, har testat den på Hardangervidda i mitten av september under blåst närmare nollstrecket, och jag kände mig väl skyddad utan att bli svettig. Jackan skyddar även hyfsat mot kortare regnskurar.
Jackan är lätt och komprimerbar och har bra justering för huvan. Stora sidofickor. Saknar dock bröstficka. Jag saknar även dubbeldragkedja så man kan öppna den underifrån.Hade även varit bra med två tre knappar så man kunde stänga jackan utan att ha dragkedjan stängd.

Jackan är dessutom diskret och citymässig så man kan använda den till vardags vilket är ett plus i min värld.

Pris: 700

Plus: Lätt. Bra passform.

Minus:Mycket kall.

Kommentar: Var ute efter en vindblus för dagsturer på vinterfjället. Det tog mig lång tid att begripa mig på den här jackan. Den är mycket kall. Trodde vinden blåste rakt igenom, men orsaken är att materialet leder kyla när det tunna tyget pressas mot kroppen av vinden. Det sker även vid goda väderförhållanden. Man måste ha något ytterligare lager under, men då blir det onödigt varmt, och poängen med en lätt vindblus går om intet. Hursomhelst får man problem att hitta en kombination som fungerar. Ett styvare tyg är att föredra för fjällbruk.

Plus: Lätt och smidig. Snabbtorkande. Mycket genomsläpplig vad gäller kondens.

Minus:Inga utifrån mina förväntningar eller användningsområden.

Kommentar: Har haft jackan sen i maj. Funkar fint när jag cyklar till jobbet eller på kortare utflykter. Tar liten plats i packningen. Tunn, lätt och luftig. Har inte testat hur stryktålig den är, då jag mest använder den till vardags och inte på krävande fjällturer.

Har verkligen gillat att den klarar vind bra, men släpper igenom kondens, riktigt skönt när man cyklar i högt tempo.

Ser inte extrem frilufsig ut heller, funkar OK i mer urbana sammanhang.

Den har varit en bra vardagsjacka helt enkelt.

Köpplats: Kanotcentrum Göteborg

Pris: 1100


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.