Crux Flak Jacket

Crux Flak Jacket

Lätt klätterjacka i trelagers e-Vent. Fast fjäll-huva med aluminiumtråd, två stora bröstfickor, förböjda armar, förlängd rygg. sköljsäkra blixtlås, ingen ventilation i ärmhålorna. Vikt i storlek L: 490 gram.


Tillverkare: Crux
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, andas bra, stora smidiga fickor, bra passform. Liten packvolym. Bra pris. Huvan är helt suverän.

Minus:Lite trög dragkedja.

Kommentar: Jag har inte haft denna så länge, men oj vad den verkar lovande. Andningen är fantastiskt mycket bättre än Gore-Tex XCR. Jackan är väldigt lätt trots att tyget är hyffsat kraftigt (inget Klättermusenpansar, snarare som Arcteryx). Lättheten kommer snarare av smart design, inte ett dubbelt lager så långt ögat kan se. Det är ingen tvekan om att detta är en klätterjacka som tål att använas.

Bröstfickorna är enorma och ändå lätta att komma åt tack vare att det är napoleonfickor. Bälg gör att dom sväljer mycket utan att vara ivägen.

Passformen är bra på mig. Jag ör 180 med +6 i ap-index och L sitter som gjuten. För folk med korta armar kan den nog bli kort i bålen. Den är lagom vid så att man får in en tunn dunjacka under vid behov utan att den är fladdrig. "Most brands use a general fit based loosely on demographic averages. For Crux clothing, we developed our own fit designed around active climbers and mountaineers."

Huvan skyddar mycket bra, men följer huvudet halvbra. Inget problem om man spänner Goggels utanpå dock.

Återkommer när jag har haft den ett tag.

Rekommenderat pris: 300 Euro
_______________________________________________________
Edit 080410: Nu har jag haft jackan ett tag ock jag blir bara mer och mer nöjd. Huvan är helt suverän, den skyddar mycket bra samtidigt som man har hyffsad sikt. Min gamla Arcteryx Alpha är skitdålig i jämförelse. Håller bra verkar den göra också.

Var hittar man denna guldklimp? Enklast är nog att kontakta http://www.crux-climbing.se och be dom ta hem.

Liknande produkter: Arcteryx Alpha, diverse Haglöfs, Marmot och Norröna.

Kundservice: Mycket bra


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...