Roberts Outdoor Equipment Voyager Super Light 400



Roberts Outdoor Equipment Voyager Super Light 400


Tillverkare: Roberts
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Designad efter egna önskemål, hyfsat pris, bra prestanda

Minus:Beställningen är omständig

Kommentar: Beställningen av sovsäcken gjordes via internet ( www.roberts.pl ), jag försökte ringa och snacka engelska, men då blev de förvirrade...

Det tog en del tid att få fram vad jag skulle ha för säck. Modellen hade jag klar för mig, men längd, vidd, inner- och yttertyg samt färger bestämdes tillsammans med Robert's. Och deras svarstid var mellan samma dag och några dagar senare.

Så när säcken äntligen var konfigurerad, så var det dags att beställa. Jag beställde den 28e maj, betalade den 1a juni, fick bekräftelse på betalningen att betalningen gått fram (samt att sovsäcken skickas samma dag) den 9e juni, påpekade att jag inte fått sovsäcken den 21e juni, sovsäcken levererades den 24e juni (poststämpeln var från den 22e juni, så frågan är vad som hände mellan den 9e och 22e juni).

Trots omständig beställning så fick jag vad jag ville ha. De är seriösa. Ska man ha en sovsäck "till nästa helgs scouthajk" så bör man nog välja en annan leverantör. Man bör ha god tid på sig.

Jag beställde följande
Voyager Super Light 400
XXL, normalbred
Orginal är det Pertex 4 i inner- och yttertyg, på hemsidan finns alternativet att byta det mot en Pertex-produkt, som inte längre är tillgängligt. Jag valde istället Pertex Microlight (man kan välja från hela Pertex sortiment)
(De använder YKK-dragkedjor i modeller med dragkedjor)
177 Euro inkl. frakt (till Tyskland)
890 gr på köksvågen

Vidd: Den är lagom vid, jag tog en normalbred (jag är relativt smal, BMI ca 20-21), känns inte trång att krypa ner i (dragkedja saknas ju).

Längd: Aaaaahh! Äntligen en sovsäck som man inte känner sig klaustrofobisk i, jag kan sträcka ut mina 196 cm utan att det tar stopp i botten på säcken.

Fuktkänslighet: Som "en normal dunsäck"

Isolation: Bra på sommarfjället, avsiktligt lite för varm för mig (och det är ju väldigt individuellt, det vore förmodligen för lite isolering i den för min hustru t ex), då jag gillar att fjällvandra på hösten.

Ventilation: Den här modellen saknar dragkedja och därigen är ventilationsmöjligheterna i säcken dåliga (Voyager Light har dragkedja men är då tyngre (och inte riktigt lika varm eftersom dragkedjan läcker värme)). Detta är ju ett aktivt val från min sida och inte en begränsning i Robert's förmåga att göra sovsäckar! Jag hade ingen komfortnedsättning pga brist på ventilation, men sovsäcken blir ju mindre flexibel utan dragkedja. Den är inte ägnad för sommarcamping i Sydsverige!

Slitstark? Vet jag inte har bara använt säcken under en vecka, sömmar, tyg, dragkedjor och snöre är "i skick som ny".

Sammanfattningsvis en sovsäck som det tog tid att få levererad, bra kvalitet till ett hyffsat pris, perfekt på sommar- och höstfjället, med viss reservation för inte ha använt sovsäcken tillräckligt länge för att kunna se tendenser hur den står emot tidens tand.

/Håkan


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.