Gåsen 3-man

tältcentralen Gåsen 3-man

Gåsen 3 är ett rymligt tunneltält för allroundcamping. Med ingång och förvaringsutrymme i den ena absiden. Den andra som är en del av innertältets baksida. Innertältet och yttertältet ihopmonterade men lätt att ta isär vid behov. Gåsen är mycket lättmonterat med sina två aluminiumbågar. Alla handgrep utföres med tältet liggande på marken för att slutligen resas till stående. Tältet står med 4st markpinnar men kan vid behov förankras ytterligare med pinnar och linor.
•Yttertältet av grön belagt polyesterväv, med ca 3000VP
•Innertältet av orange luftande nylonväv samt myggnätsdörr och förvaringsficka.
•Golv av extra stark polyesterväv med ca 6000VP
•Innertältsmått 210 x 160cm.
•Höjd innertält ca 110cm.
•Vikt ca 2,9kg


Tillverkare: tältcentralen
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Pris, service, ventilation, utrymme, kvalitet och vikt samt så är mitt röda ursnyggt ;-)

Minus:Innertält måtten stämmer inte enligt de måtten som finns på hemsidan. Det finns ingen manual för uppsättning varför man bör ha vana med dylika tält

Kommentar: I annonsen står det att tältet enbart finns i grönt men min son ville ha ett rött tält och jag önskade lite ändringar och några extra detaljer, detta var inget problem.
Varje gång jag satt upp tältet har varit i kraftig vind, det har då tagit mer än 10 minuter att få upp det helt ensam.
Mått skillnaderna, 5 cm mindre innertält i längd och höjd, påverkade inte mig, jag kan sitta upp i tältet utan problem, jag har haft problem att hitta ett bra tält (Kvalitet & vikt) där mina fötter inte tagit i innerduken och ytterduk trots att längden då i en del fall enligt affären var 220 cm, men sluttningen har varit så stor att det inte gått, detta tältet sluttar bara marginellt varför längden är ok (jag är 190 cm har skostorlek 45).
Tältet har än så länge enbart använts i hård vind men utan regn, däremot fuktig mark, inga kondenstendenser då. I tältet sov då en vuxen ett barn samt en hund, men som sagt det blåste rejält. Absiden och innertältet är mycket rymlig för två men jag skulle nog inte velat vara tre i det även om det är möjligt, jag gillar ha ryggsäcken inne i tältet vilket inte går om man är 3. innertältet kan hakas av och flyttas bakåt ifall man tillfälligt önskar större absid.
Det fanns inga instruktioner med gällande uppsättning men har man satt upp liknande tält tidigare så är det inga problem. Tältet kan liknas med Hillebergs Nammatj men väger mindre samt sluttar mycket mindre i bakänden varför den kortare längden inte är ett bekymmer.

Liknande produkter: Hilleberg Nammatj

Kundservice: Kundservicen var bra, varken bättre eller sämre andra tältaffärer, men det var inga problem att få tältet uppsytt i en färg de normalt inte har (rött) samt få några mindre detalj ändringar

Köpplats: Tältcentralen

Pris: 2795


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.