Garmont 7tm



Bindning avsedd för telemarksåkning, har utlösningsfunktion dvs vid ett fall så skall pjäxan lossna från skidan


Tillverkare: Garmont
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Utlösningsfunktion

Minus:Lossnar ofta mellan pjäxan och bindningen.

Kommentar: Jag hade ett par 7tm all-mountain, dvs inte power och inte gå-funktion. Gillade dom inte. Någorlunda sidstabila, men aldeles för neutrala för min smak. Satt dåligt på pjäxorna (Garmont), OK att stå uch surfa på, men vid snabba svängar med tunga håda skidor (gamla modellen Stormriders DP) kände man att det glappade. Det blev ett par Voilé 3-pin Hard Wire CRB istället, billigare med mindre smådelar och framför allt sitter dom som berget, ingen fångrem behövs.

Liknande produkter: Voilé 3-pin Hard Wire CRB

Köpplats: telemark-pyrenees

Plus: Utlösningsfunktion! Gedigna.

Minus:Tillgången i Sverige.

Kommentar: Mycket trevliga och stabila små saker. Har 7tm tour, den äldre modellen. Löser ut som dom ska, och jag är alltid lika förvånad över hur hållbara dom är. Har kört på dom i 3 år nu.

Köpte ett reservdelspaket som tas med på längre turer. Var lite krångligt eftersom Skandinavien betjänas av nåt danskt litet företag som inte verkar helt hundra. Adams sport löste det dock.

Köpplats: Telemark-pyrenees

Plus: Sköna, stabila. Utlösningsfunktion

Minus:Många jag känner har haft problem med passformen så att det nöter på skorna speciellt gäller det nya T1.

Kommentar: Jo nu har man kört på dessa i 4 år så man kan ju ge en recension. Har dem monterade på ett par Völkl Explosive, (Trollkarsmodellen dvs styva och breda).

Jag tycker de har fungerat bra i stort, men jag tycker det inte funkar så bra med skidbromsar för den ramlar ofta av bak så man måste ändå ha fångstlinor.

Det finns ju nån rem som man kan spänna runt benet (så bygeln hålls fast i uppspänt läge) men jag har aldrig orkat fixa det.

Jag har ju gjort åtskilliga fetvurpor med dem och då har de oftast löst ut som de ska.

Jag har den gamla modellen så de är ordentligt neutrala vilket jag tycker är skönt på ett par off pist skidor, skulle jag ha dem på ett par pistsmiskare så skulle det nog vara bättre med ett par Power (den nya modellen).

2016 (dvs 13 års användning) Körde med dem ett par dagar i år också och de funkar fortfarande, känns som total frihet om man jämför med mina NTN bindningar. Men stabiliteten blir ju naturligtvis därefter

Liknande produkter: Alla andra;-)

Plus: Billig! utlösningsfunktion sidostabil

Minus:Tension strappsen

Kommentar: En liten uppföljning...
Har kört på bindningarna ett tag nu och märkt att utlösningfunktionen är bra att ha. Bindingarna har löst ut ett par gånger och ingen gång i onödan. Jag har däremot tappat skidan eller skidorna några gånger när jag krashat. Troligen har jag väl kommit åt klacken på nå sett.
Snöuppbyggnad är inget problem längre då jag fyllt skruvhålen under tenionstrappen.
Det ända problemet jag haft är en trasig strapp efter en krash. Den gick inte av men sträcktes ut. Nästa årsmodels strappar ska hålla för 1000 kg istället för 450 kg.


Jag hade beställt mina från tyskland för 149 euro, frakten kostade 18 euro det blev 1540 kr. Det är ju billigare än ett par cobra eller G3 som kostar 1599 kr.
Jag har åkt på den i måttsund (lokal backe i luleå). Den är stabil och det som är bäst på den är att "frammåtböjen" är mjuk ända till sista biten då fjädrarna tar i. Jag slår aldrig knät i skidan som jag brukade göra med mina chilisar.

Kommentar: TEST 3 (eller nåt sånt...)
Datum: 20020212
Plats: Måttsund(Luleå).
Skidor: Atomic TM24.

Bindningen löste ut för första gången idag! Skidan skar ut och jag for som en vante, men gjorde inte illa mig pga att bindningen löste ut. Mycket Bra!

Det som däremot var lite svårt var att "klicka" tillbaka bindnigarna i och med att det lutade så pass mycket där jag druttade omkull. Jag tog mig dock till en planare del av backen och då var det genast mycket lättare att få tillbaka den på plats.

TEST 2
Datum: 20011226
Plats: Kåbdalis (Jokkmokk) under nysnö-förhållanden.
Skidor: Atomic TM24.

Har åkt i lössnö nu, bindningarna funkar helt toppen. Inga problem med att det bygger upp snö nånstans. Har inte erfarit några bindningsutlösningar, varken frivilliga eller ofrivilliga. Bindningarna visar inga tecken på utslitning eller glapp. Initialt så var det dock lite svårt att få in mina (nya) T1:or in i tådelen, men det har avtagit nu. Carving med dessa bindningar har fått en ny innebörd, betydligt lättare och trevligare än med Chilisarna.

Ska bli intressant att få åka mer, framförallt för att jag har fått lite tips på inställningar m.m.

BETA TEST.
Datum: 20011216
Plats: Dundret (Gällivare) under isiga förhållanden.
Skidor: Atomic TM24.

Jag har nu fått pröva mina 7tm bindningar. Här är lite om vad jag tyckte:
Bindningarna är väldigt stabila i sidled, faktiskt mer sidostabila än jag hade väntat mig. I "frammåtböj" så är 7tm väldigt mjuka, dvs jag kunde gå betydligt lägre ned än med mina (förhatliga) Chilisar. BETA testet föll väl ut, nästa test blir förhoppningsvis under snömässigt mjukare förhållanden, och med lite tur så kommer det att svara på hur 7tm beter sig i lössnö (eventuell uppbyggnad av snö m.m) Lyckligtvis för mig men oturligt för denna recension så behövedes inte utlösningsfunktionen testas under dagens aktiviter, men vem vet hur det blir nästa gång?

Nästa test kommer förhoppningsvis att svara på lössnöegenskaper samt vidare hållfasthets kontroller av det gråa bandet under foten.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.