friluftsmat/drytech/REAL



Frystorkad vaccum förpackad mat.



 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Går snabbt att få mat, ingen disk, smaken i en del fall

Minus:Priset, smaken i en del fall

Kommentar: De flesta vet vad Real/Drytechs frystorkade är så jag skriver inte så mycket om det. De varianter jag provat är:

Kyckling Curry Helt ok!
Lapskojs Helt ok!
Sötsur Kyckling Nja, smakade mest tomat
Torskgryta Blä
Stenbitsgryta Helt ok!

Synd att de ska vara dyra.

Plus: låg vikt, snabblagat, ingen disk, brett sortiment. Gratis genom lumpen

Minus:samma bismak i alla olika rätter. Dyrt civilt.

Kommentar: Det finns många fördelar med den frystorkade maten från Drytech, så som den låga vikten, höga energiinnehållet, förpackningens stryktålighet och fördelen att slippa disk. Den stora nackdelen är väl bara priset.

Jag stötte först på drytechs mat i lumpen på amf4, där de kallas "J-stat", och kommer förpackade i dygnspaket, med chokladbitar, kaffe, the, socker, havrekex m.m. Till och med två tuggummin att rensa tänderna med efter maten! Och visst var det praktiskt i det militära. Snabbt spårlöst och låg vikt. Där behövde man inte heller bry sig om priset. Dock tröttnade man på smakerna eftersom man äter maten så väldigt ofta. Det resulterade i att många på plutonen kastade kvarvarande matpaket i papperskorgen på logementen, och tog med sig egna konserver hemifrån i stället.

Det är med andra ord inga problem att få med sig frystorkat från lumpen, efter som befälen öser ut mat inför varje övning, och sällan bryr sig om att samla in överbliven mat. Jag fick med mig ett par kassar frystorkat hem, som har använts och kommer användas i diverse civila sammanhang.

Istället för att lägga 70 spänn på en sketen portion kyckling kurry på fjällsport tycker jag ni ska leta reda på någon polare som gör lumpen och ge honom en tia per portion i stället. Enda skillnaden på försvarets och den civila är färgen. I stället för orange är det...ja, gissa vad.

(Vill du ha tag på det, och bor i göteborg, skicka ett mail.)

Plus: Riktigt gott

Minus:Dyrt - men d e ju gott!

Kommentar: Det finns inget annat, brukar äta en påse till lunch och en till middag. Det finns inte tokmånga varianter att välja på men dom som finns räcker gott och väl.
En påse brukar innehålla ca 500-600 Kcal så 2 påsar komleterat med lite hightech barer å pulver brukar bli ganska lagom på en dag.

Plus: hållbarhet, användarvänlighet, smak, vikt,

Kommentar: Har använt Real turmat i flera år och jag föredrar Lapskaus, kylling i karri, Pasta bolognese, kylling i sursöt saus, storfegryte, torskegryte, pasta vegetar i den ordning. Pasta vegetar tycker jag är bedrövlig, och fisken undviker jag gärna (jag gillar fisk i vanligt fall). Frokostblandningen tycker jag är för söt, men det beror nog mest på att jag inte äter så mycket sött på morgonen. Pastan kan vara lite klurigt, eftersom det blir lätt "överkokt". Jag brukar börja "lite för tidigt" för att inte pastan bli helt förstörd under måltiden.
På vinterna kan man ha påsen innanför jackan efter att man har hällt i vatten - det värmer gott medan man väntar på att maten ska bli färdig.
Kan tyvärr inte hålla med om att det är gott att äta de hemma. Smakar alltså bäst ute i naturen. Det finns billigare alternativ, men jag tycker inte att det är dyrt utifrån vad man egentligen får av drytech produkter.
Portionernas vikt har ökat med tiden, men de smakar bättre och bättre!

Plus: Gott, lättlagat

Minus:Priset

Kommentar: Mycket god och lättlagad friluftsmat. Bara att skicka i varmt vatten och vänta några minuter. De rätter jag provat har smakat mycket bra och varit ovanligt välkryddade för att vara denna typ av mat.

Kommentar: Detta är mat med hög standard. Alla måltider från REAL får godkänt i smak vilket är ovanligt. Det brukar alltid vara några bottennapp. Några andra plus är den höga energitillgången, över 700 kcal i vissa, och att de är vacuumförpackade.
Man kan till och med äta dem hemma, ett tips är pasta bolognese med lite grädde i...

Plus: Smak, mängd, energiinnehåll, smidigheten

Minus:Priset...

Kommentar: Smakar otroigt gott, gott om viktiga kalorier, enkelt att fixa till. Kan inte bli bättre! Förutom priset... Men norrmännen är minsann inga dåliga friluftsgastronomer!

Plus: Smaken , utseendet , konsistens & att du slipper disken !

Minus:Priset & det ringa urvalet ( det finns bara fem olika påsar ) .

Kommentar: Har nu i flera år genomlidit vad tillverkarna godtyckligt vill kalla friluftsmat ... Det bärjade för flera årtionden sedan med Haglöfs försök med mat att ta med sig ut i den stora gröna fyrkanten . INTE BRA ! Hemsk konsistens & en rent ut sagt horribel kemisk eftersmak . Blå Band är ok rent smakmässigt men så var det ju det här med disken samt utseendet på maten . Hälften utav matupplevelsen är hur det ser ut . Efter dessa inte helt tillfredsställande upplevelser kom så Wildlife:s mat med sina silverfärgade påsar . Situationen verkade plötsligt lite ljusare men det fanns fortfarande vissa frågetecken på saker som konsistensen på maten . Efter de stipulerade 5 - 10 minuterna hade gått så var en stor del utav maten hård som träbitar . Valet var inte helt enkelt : Skulle man äta mat som inte upplevdes som tillagad eller skulle man inta föda som inte var varm längre ? Så slutligen - Real turmat från Norge ! Det är gott , det smakar som en annan recencent sade : Gott hemlagat . Inget problem med konsistensen heller , allt är ok . Utseendet är totalt olik all annan mat jag har tvingat i mig på fjället & i naturen . Kort sagt superbt ! Att varje portion kostar som en ordinär dagens är i stort sett det enda minuset jag kan komma på .

Kommentar: kompletterande info om Real Turmat. Den finns att köpa hos Orienteringsspecialisten, Stockholm, KUNGSHOLMS KYRKOPLAN 5, (http://www.olspecialisten.com) köper man 10 stycken påsar får man dom för 54 SEK...annars 60 per styck...

Plus: gott, smidigt

Minus:dyrt

Kommentar: efter att ha genomlidit wildlifes sortiment utan att ha hittat nåt som var ätbart, hittade jag Real Turmat från Drytech...dom har i alla fall 3 sorter som faktiskt är goda! torskgryta, kyckling i curry och pasta bolognese....(biff-grytan var inte bra...)...ordentligt tilltagna portioner som man gärna äter upp allt av....tillagas i påsen på 5-10 minuter...påsen har ett blixtlås som gör att maten håller värmen....65 SEK per portion kostar kalaset (på sportkompaniet i stockholm)....inte billigt men värt pengarna tycker jag...jag har frågat efter Real både på Naturkompaniet och Friluftsbolaget men dom säger bara att alla inköp sköts centralt...suck...dom tjänar väl mer på Wildlife antagligen....suck....vet nån fler ställen i stockholm som säljer ?? sportkompaniet hade slut senast jag var där....

Kommentar: Utan tvekan den bästa frystorkade maten jag provat.
Bjöd en kompis på den (hemma inomhus alltså) och låtsades som ingenting, han tyckte det var gott och blev mäkta förvånad efteråt.
Kostar oftast 60 SEK i svenska butiker, men smakar det så kostar det.

Smaklig måltid!

Plus: Mycke näring och gott

Kommentar: Maten smakar bra och är näringsrik, vikt och näringsvärde varierar men som exempel så :

Kyckling med curry
Vikt 155g
Energi 785 kcal

Enligt instruktionerna skall varmt vatten fyllas i till nivåstrecket ca 3-4 dl och det skall stå i 5min.

De bästa matpåsarna är de med mat baserad på potatis eftersom de inte blir så "knapriga" som de med ris eller pasta.

Jag har inte sett Drytech i någon affär men på deras hemsida www.drytech.no kan man beställa för 49 NOK ( ca 52 SEK ) per påse + frakt.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.