Advanced Elements Airframe 1



Uppblåsbar kajak för en person med förstyvning i för och akter och ca 30 liter packutrymme bakom sitsen. Ryms i medföljande väska i "resväskestorlek".


Tillverkare: Advanced Elements
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.254.254.254.254.25
(betyg 4.25 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stabila, lätta att lära sig paddla med.

Minus:Ngt trögpaddlad. men man ska inte jämföra den med gjutna modeller.

Kommentar: Luftkajak. Vi paddlade våra luftkajaker främst på älvar och i åar förra säsongen, där fungererar dom alldeles utmärkt. Har i år köpt oss hybridkajaker och kommer nog tyvärr inte använda dom uppblåsbara, men vill man spontankasta in ett par kajaker i bilen innan en utflykt så är dom helt perfekta.

Köpplats: Inflatable

Plus: Flexibel, "liten", hållbar, stabil

Minus:Långsam, klumpig

Kommentar: Inte dålig, inte bra. Långsammare än andra uppblåsbara modeller, och dåliga ventiler. Men samtidigt väldigt bra kvalitet; hållbar även i tuffare lägen. Stabil och såklart flexibel är den också. Ihoppackad fyller den inte mycket jämfört alls!

Det kan dock vara mer värt att satsa på en AirFrame Convertible, som är en större och lite dyrare modell, men som också håller högre standard.

Liknande produkter: AirFrame Convertible

Plus: mycket stabil och lätthanterlig

Minus:endast för dagsturer

Kommentar: Kajak i väska.
Har paddlat Advanced Elements kajaker både en-person och Convertible i flera år och är mycket nöjd.
Vi har en convertible med oss nästan jämt (i bilen eller båten) även fast vi inte planerar att paddla, det dyker ofta upp tillfällen när vädret, omgivningen och tillfället passar utmärkt för att ta en paddeltur på några timmar till en heldagstur och då fungerar kajakerna utmärkt. De är lätthanterliga och stabila och glider bra för att vara uppblåsbara.

Köpplats: Inflatable.se

Plus: Perfekt til allround bruk. Litet packvolum. Kvalitet. Stabilitet.

Minus:Manglende integritet vs. en hard kajak

Kommentar: Etter et par måneder med to Aiframe kajaker kjøpte vi nr.3 – til vår 11 år gamle datter. Kajakene har ligget fast i vår Land Rover i hele sommer, og vi har padlet på elver, høytliggende fjellvann og på sjøen. For oss betyr det mye at kajakene kan pakkes sammen og tar liten plass – på den måten er de alltid med, uten å skulle kjøre rundt med 3 x 5 meter oppe på taket.

Klargjøring av kajakene tar 5 minutter med en god double-action pumpe. En klar kajak er lett å bære og få på vannet. Når alle kamre er pumpet opp med rett trykk, har vi ikke erfart at båten er for myk. Den gir etter, til en hvis grad, i grov sjø, men ikke i en grad som representerer noe problem.
Kajakken har god retningsstabilitet, men er selvsagt vesentlig tregere enn med hardt skrog. Uten en direkte sammenligning, oppleves den ikke som "tung" i bruk. Vi belaster våre tre båter forskjellig – jeg med mine 90 kilo, min kone med det halve, og datteren med enda mindre. Jeg hadde problem med benplass, men har på oppfordring fra produsenten begynt å folde bunnkamret før oppumpning, slik at dette gir bedre plass i cockpit.

Stabiliteten er overraskende god fra den brede kontaktflate og lave tyngdepunkt. Dette gjør båten glimrende å f.eks. fiske/jakte fra.

Efter sommerens bruk er alle tre kajakker uten hull, lekasjer eller synlig slitasje. De store ventiler virker solide, mens de små ventiler til sekundære kamre kanskje burde være av en bedre kvalitet(?).

Cargo-nettet på dekket og utrymmet bak ryggstøtten holder nok bagage til en weekendtur.

Vi har ikke vært "hysterisk" nøye med rengjøring av våre kajakker, ved nedpakking. Vi medbringer et par store svamper og håndkleder til å fjerne det siste vann i båten og til å tørr den av. Når vi har padlet i saltvann sørger vi for å skylde yttercoveret av med ferskvann. Vi bruker 10-15 minutter på å rengjøre / pakke båten etter bruk, men så er den også i bag´en og på plass inne i bilen.

Våre tre Aiframe-kajakker har vært en meget god investering. Kajakens lille pakkevolum har gjort det mulig å alltid ha den med – dermed er bruksverdien i topp. Vi har fått muligheten for å padle når-som-helst/hvor-som-helst.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.