ITAB T&P Discovery byxa



Skal/överdragsbyxa - användbar året runt.
Vindtät-vattentät-andas. Av teflonbehandlad polyester microfiber med PU andascoating och alla sömmar tejpade. Fodrad med polyester/mesh. Från Idefix Tekoprodukter AB i Surahammar.


Tillverkare: ITAB
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Mycket byxa för pengarna. Precis lagom antal bra fickor.

Minus:Tryckknapparnas placering.

Kommentar: Har testat brallorna vid vandring, utförsåkning och fiske och är mycket nöjd. Mycket byxa för pengarna. OBS. Dom är ganska stora i storlekarna.

Enda grejen jag skulle ändrat på är det elastiska bältets tryckknappar eller rättare sagt placeringen av dessa. Om man använder ett riktigt bälte i hällorna kan det hända att tryckknapparna skaver lite mot bäckenet. Inget stort problem men ändå.

Plus: Priset, mycket byxor för pengarna.

Minus:Lite för varma under sommaren trots ventilation.

Kommentar: Jag vill med den här recensionen tipsa om dessa byxor som vilka jag med viss skepsis inhandlade i september 04 inför den stundande älgjakten, mina tankar gick i banorna att dom håller väl så länge dom håller, men!!

Den häringa byxan är värd att imponeras av. Vattentäta byxor som andas men ej att förväxla med Gore-tex.
Tejpade sömmar, förböjda knän, förstärkta på utsatta ställen, vattenresistanta blixtlås för ventilation i knähöjd, helsydd "tunnel" för bälte, men framför allt otroligt sköna.

Men, dom är på tok för varma under årets varmaste period trots ventilationen.

Sen är priset helt oslagbart: ca 500 + frakt.
Så om man nu inte slaviskt köper bara dyra märkesplagg så ska man absolut kolla in Discoverybyxan, dom kostar trots allt bara 1/4 del av "märkesbyxorna".

Plus: Priset

Kommentar: Köpte ett par discovery-byxor i höstas mest för att testa. Mitt första intryck var att de var för varma och täta inomhus men de fungerar faktiskt så det händer tom att jag har på mig dem hela dagen på jobbet även om de knappast är tänkta till det. Hur många går omkring med GTX-brallor inomhus?

Har prövat dem under båtturer under hösten, i regnväder, i drivande blötsnö och resultatet har blivit att jag beslutat för att inte köpa några GTX-brallor inför vårens fjälltur på skidor. Så man behöver inte vara fattig student bara för att uppskatta prisvärdheten *L*. Nackdelen är såklart att de inte har hela dragkedjor så man kan ta av och på sig dem med skorna på.

Plus: Priset och hållbarheten.

Minus:meshtyget i byxorna kan korva sig lite.

Kommentar: Efter en veckas skidåkning och turåkning i Åreområdet har jag testat byxorna och även Discovery-jackan i blandat väder. De fungerar även utan anmärkning i regnväder och störtskurar. Vind och snöblandat regn är inga problem och byxorna höll tätt utan att bli för varma. Trots stormvarning så höll kläderna ihop på ett otroligt övertygande sätt.
Snöstorm gick också bra utan att byxorna eller jackan gav vika för vädrets makter. Passformen är precis som jag vill ha dem. Loose-fit kan man beskriva dem som. Jag trivs verkligen i dessa budgetplagg. Priset gör att Discovery-plaggen känns otroligt prisvärda. Jacka och byxor för 1200:- är halva priset av det man får pröjsa för byxor av annat märke men det vet nog alla redan om. ;P

Har man en begränsad budget (läs: student) och vill spendera pengar på upplevelser istället för kläder är dessa ett väldigt bra alternativ.

Plus: Skön, rymlig, välsittande och billig

Minus:För få fickor. Prasslar.

Kommentar: Har nu haft mina Discovery ett tag och de känns riktigt bra, jag tog en byxa som var lite större för att den ska passa under vintern så att man får plats med långkallingar under. Byxan sitter bra i grenen när man går, alla detaljer är välgjorda och bra passform, en nackdel är att det bara är två framfickor samt en benficka. Tätade blixtlås och teflonbehandlat tyg vilket ger ett bra vattenskydd, sen är det flikar med kardborreband för att täta ytterligare, förstärkningstyg på knä, bak och vid fötterna, innerfoder av mesch, ventilation via två blixtlås på benen. Detta är en bra byxa att ha till vardags och på fjället som man trivs i och att priset är lågt är ju bara en fördel. Jag rekommenderar denna byxa för alla som vill ha bra & billiga fritidsbyxor !


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.