Kängspecialisten

» Ladda upp produktbild

Butik specialiserad på vandrings- och jaktskor



 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Ok utbud och produktval

Minus:Dom står inte upp för produkterna dom säljer, garanti får man endast på helt klara fall av materialfel. Oförstående och ointresserad personal. En kamrat har samma erfarenheter så det kanske är deras policy, vad vet jag.

Kommentar: En liten läderflik i min högra sko har rullat sig i hälen i en av mina nyinköpta Keen Buffalo II skor så att jag får skavsår. Försäljaren berättar att det inte är någon idé att ens försöka skicka tillbaks produkten. Det inte är något materialfel och dom därför troligen inte kommer godkänna reklameringen. Det föreslås helt seriöst att jag ska köra med silvertejp i mina skor som bara är 1 vecka gamla.

Mina Lundhags kan jag inte längre använda, det är som om dom har krympt och det gör ont som fan att ha på dom mer än 10 minuter. Jag fick fötterna mätta i butiken och lovordet att Lundhags nya generation av kängor inte krymper.

Undvik!

Plus: Kunnig och service minded personal

Minus:Inga som jag vet om

Kommentar: Personal som kan sin sak, tittade på ett par kängor som jag ville testa, när jag tar av mig skorna så säger han: "dom där kängorna kommer inte passa dina fötter", testar ändå och han har rätt.
"Testa dom här" säger han och dom sitter som gjutna.

Kommer in 2 år senare för att kolla efter ett par nya innersulor då dom jag hade köpt till kängorna inte var optimala, får ett par nya gratis (skulle kosta 230 kr), detta eftersom han tyckte att dom inte hade gjort riktigt rätt när dom rekomenderade dom sulorna jag hade fått från början.

Kommentar: Trevlig personal och brett sortiment trots ganska liten butiksyta. Skönt med en butik som inte tar ställning i debatten mellan Meindl och Lundhags utan låter kunden prova sig fram!

Kommentar: Kan bara instämma i de positiva kommentarerna. Behöver man en känga skall man gå hit.

Plus: Tålamod, kunnande, servicekänsla, bra sortiment av kängor.

Kommentar: Att köpa ett par kängor som ska bära mig i många år är inte gjort i en handvändning.
Jag kom till Kängspecialisten med 1000 frågor och lade mycket tid på utprovning mm. Mycket serviceinriktade killar i butiken, som verkar veta vad dom talar om.
Att priset var bra gjorde inte saken sämre.
Jag går definitivt dit igen om jag ska ha ett till skodon för friluftsbruk.

Plus: kunnande

Minus:lite personal

Kommentar: ganska liten butik med en träpall lr något liknande i mitten (praktisikt när man ska prova kängor, gå upp och ner), mycket trevlig personal (visserligen verkar han vara själv men iaf).

Han kan vad han säljer och snackar inte bara en massa goja som jag vet många andra försäljare gör... kanske inte det billigaste stället men man får den service som man betalar extra för.

Plus: Kunskap om fötter och skoläster, bra sortiment

Kommentar: Som påpekats i föregående rescension är sortimentet normalt, men till skillnad från andra butiker säljer man inte bara en sko, man säljer också absolut förstklassig kunskap och service vid utprovning av skon vilket är avgörande för att få rätt dojja.

Toppklass, hit går jag gärna fler gånger.

Plus: En nästan magisk kunnighet, befriande uppriktighet

Minus:Ungefär samma skor som alla andra, lite avsides lokal.

Kommentar: Egentligen borde man inte bli förvånad av försäljare som kan sin sak, men i friluftsbutiker möter man ofta säljare som inte riktigt vet vad de snackar om.
Så är icke fallet i den nyöppnade butiken Kängspecialisten i Stockholm.

Priser och sortiment är egentligen inget speciellt - de har ungefär samma skor som alla andra butiker och till samma priser. Lokalen ligger ett kvarter upp från Sveavägen, vid rådmansgatan. Inget man råkar gå förbi.

Det som skiljer är personalens kunskap - de vet precis de olika kängornas egenskaper, och förstår sig på olika fottyper.
När vi var där behövde de bara kolla på foten för att veta vilken sko som skulle passa. "Testa gärna de andra skorna, men jag vet att du kommer att tycka att den här passar bäst".
Inget säljsnack, utan uppriktiga beskrivningar av för- och nackdelar hos deras produkter.

Som sagt: service och kunnighet man borde se som en självklarhet, men i jämförelse är tex Naturkompaniet rena Kiviks marknad.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.