www.moosejaw.com

» Ladda upp produktbild

Amerikansk friluftsbutik med online-försäljning.



 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Tillmötesgående, bra hemsida. Bra telefonsupport.

Minus:Struliga, svarar ej på mail. Klantiga.

Kommentar: Beställde ett tält på Moosejaw, vilket blev ca 2500:- billigare än att köpa i Sverige. Svensk tull på tält är 12% tältet kostade $600, shipping $60, svensk moms 25%, förtullningsavgift är 135kr. Totalt (600+60)*1.25*1.12*6.50+135 = ca 6000 kr.

Givetvis strulade det hela, Moosejaw glömde innertältet! Men dom är tillmötesgående och fixar allt snabbt. Ett tipps bara: RING! mail svarar dom inte på och dom verkar inte läsa dom förrän man ringer och frågar

Plus: Servicen

Minus:Blir extra avgifter med tull, men det är ju inte deras fel

Kommentar: Jättebra butik! Skickade iväg en beställning tisdag förra veckan. Första gången man handlar behöver de vissa kontrolluppgifter från betalkortsföretaget för att köpet ska gå igenom. Det hade jag fixat till på torsdagkvällen. Grejerna skickades sedan med UPS och kom till min dörr för ett par timmar sedan. Så 4 dagars leveranstid (varav 2 dagar helg)! Fast jag hade då kollat med dem att de saker jag beställt fanns inne. Inga problem att få svar på frågor via mail eller live-chat under deras öppettider.

Plus: Trevlig och tillmötesgående personal. Låga priser.

Minus:Lång leveranstid. Dålig koll på packlistorna.

Kommentar: I höstas gjorde jag en ganska omfattande beställning från www.moosejaw.com. Jag beställde bland annat ett par MSR-kök med tillbehör, några Camalots, karbiner, sovsäck m.m.
Förförd av deras låga priser och sköna, avslappnade stil skickade jag min beställning i mitten av augusti. Det skulle dröja till november innan samtliga prylar var på plats...
Moosejaw gör så att de skickar sakerna så fort de har dem, alltså, beställer man många saker kan man räkna med att få många paket. Och det är ju helt ok, många paket är kul och det är ju gott att inte behöva vänta på varenda pinal innan paketet skickas.
Men det tog alltför lång tid, nästan tre månader från order till leverans. Dessutom var det MYCKET strul på vägen. Vid tre tillfällen mottog jag paket där packlistan inte stämde överens med innehållet. Då fick jag själv höra av mig till Moosejaw och be dem skicka den saknade prylen, som naturligtvis var noterad som skickad. Detta var aldrig några problem. Det dröjde ett par veckor och så kom det ett nytt paket, med något annat som saknades...

Sammanfattningsvis skulle jag vilja säga att www.moosejaw.com är en billig och tillmötesgående (för de har hela tiden varit vänliga och hjälpsamma, inga problem) internetbutik men för den som vill ha sina grejer i tid (och överhuvudtaget) vill jag gärna höja ett varningens finger.

Plus: Seriös affär som svarar väldigt snabbt på frågor

Minus:Lång leveranstid

Kommentar: Köpte en Arcteryx Alpha SV från www.moosejaw.com och tycker att det fungerade väldigt bra. Jackan kostade 499 dollar, men genom en kampanj fick jag rabatt och betalade 425, plus 40 dollar för frakt. Jag var i kontakt med dem flera gånger via e-post angående min order, eftersom jag var angelägen om att jackan skulle hinna komma fram innan min skidresa till Åre. Vid samtliga tillfällen fick jag svar inom några timmar (ibland inom en timme). Det enda negativa jag upplevde var leveranstiden, som blev ganska lång. Jag beställde jackan den 7 december och den kom den 29, trots att de från början lovade att den skulle komma redan den 20 december.

Jag lyckades aldrig reda ut om förseningen berodde på strul från deras sida eller om det berodde på någonting annat (extra lång frakttid till Sverige eller så...).

Avslutningsvis är jag väldigt nöjd med jackan som, trots att jag fick betala svensk tull, kostade mig totalt ca 4200, dvs minst en 1000-lapp billigare än i Sverige.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.