Gerber Multi-Plier 600 Fisherman



Multiverktyg i rostfritt stål, särskilt lämpad för fiske.


Tillverkare: Gerber
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Låsning på alla blad, utbytbara avbitarblad, högkvalitetssax, snabb öp

Minus:måste öppna tången för att få ut verktygen, ganska långt fodral, dyr!

Kommentar: Äntligen ett användbart multiverktyg!
Gerber's Fisherman-modell är av mycket hög kvalitet, och en del speciella funktioner gör att det här multiverktyget verkligen står i en klass för sig - särskilt om du fiskar!

Liksom Gerber 800/Legend har också Fisherman utbytbara/roterbara avbitar-blad i superhårt specialmetall, något som gör att man verkligen kan använda knips-funktionen utan att förstöra tången (detta kan man ju inte säga om andra multiverktyg faktiskt!).

Därtill har Fisherman en Fiskars-sax, och denna finska sax-tillverkare är ju känd för sina höga kvalitetskrav, något man knappast har anledning att ifrågasätta efter att ha testat den (iofs. lilla) inbyggda saxen.

Fisherman fungerar också så att man med en hand kan fälla ut själva tången utan att behöva öppna verktyget, vilket ju är speciellt bra tex när man med en hand håller en nyupptagen öring, och med den andra behöver ta ut kroken med (den långsmala, snyggt designade) tången.

Utöver dessa fina detaljer, har Fisherman också de vanliga "standard-komponenterna", sågtandad kniv, vanlig kniv, fil (inkl. krokslipar-skåra!), skruvmejslar och syl. Alla verktyg kan låsas, men man måste tyvärr öppna tången för att kunna komma åt dem, vilket inte behövs för alla verktyg på tex. Leatherman Wave. En nackdel som dock uppvägs av att man så lätt får fram tången tycker jag!
Kort sagt: Jättebra kvalitet och snygg design, ett genomtänkt tillbehör för den som gillar det lilla extra!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.