Tenneriffa

Hej är det någon som har varit på tenneriffa och klättrat. Jag funderar på att förlägga jullovet där och söker information. Känner ni till något om klättringen på ön, har varit där eller vet om någon bra guidebok eller hemsida maila info till mig.


Tack på förhand Oscar
 

fredrikeliasson@hotmail.com (Fredricious)

Gäst
Okej

Jag klättrade på Teneriffa för ca 3 år sedan. Någon förare fanns då inte att köpa i Sverige, men finns att beställa från England. Det har även skrivits om Kanarieklättringen i ett par nummer av "On the Edge" från -96. Teneriffa är ett helt okej mål för en klättersemester. Kan man klättra kring 7-, och gärna lite mer, finns mängder av leder att göra, räcker gott och väl för ett par veckor.
Klättringen sker på varierade och underliga typer av sten. Ett det vackraste klätterområdet, Las Canadas, som ligger vid foten av Teide, finns ett hundratal bultade leder, på grov vulkanisk klippa. Där finns även ett antal längre trad-leder.
I Puerto de la Cruz finns en mindre klippa med ett antal branta och fina leder. Bultarna var lite rostiga när vi var där.
Det största stället heter dock Arico, och är beläget i en ravin. Lederna ligger här tätt, är ofta långa och pumpande, och kan räknas i dryga hundratalet.


Nackdelen med Teneriffa-klättringen, är att det brukar bli en hel del bilåkande, då klipporna med få undantag är perifert belägna.
 

asb103@hotmail.com (Anders B)

Gäst
Kolla denna sidan!!

Hej
Här finns en sida där det finns både guide och bilder över Arico!


http://www.climbingmedia.com/arico/Arico.html
 

Anonym från gamla forumet

Gäst
Untitled

Tack Anders!


Det var precis vad jag behövde, hart hört av kompisar arr Arico skall vara bästa stället på ön så den sajten satt fint.


Bugar och bockar.
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.