Lyckades beställa en inReach™ Global Sat.kom. för endast 990:-

Jag köpte en nödsändare på xxl för endas 990 :- se följande länkar:

https://www.youtube.com/watch?v=Ogq70nL0ipM

https://www.xxl.se/inreach-global-sat-kom/p/1091854_1_style

Man kan skicka SOS-nödsignal via gps-nätet och få meddelande tillbaka att det nåt fram. Man kan låta enheten skicka positionerna vart man är vart tionde minut , och man kan även skicka och ta emot meddelande via gps-nätet.
Jag har haft liknande fast med skärm med mig när jag varit på en tiodagars vintertur med både storm och stora snöfall, och fick då väderprognoser skickade till mig från min fru + att jag kunde skicka sms till henne att allt var bra, hon kunde även följa min tur på en karta som uppdaterades med mina positioner. Jag kan verkligen rekommendera den. Men till den här krävs det en smartphone för att kunna skicka sms.
 
Utsignalen och mottagningen av SMS skickas via Iridiumsatellitsystemet. GPS- satelliterna tar inte emot signaler från Inreach.

Finns abonemangs resp trafikavgifter?

Kostnad för dessa!

Thure
 
Utsignalen och mottagningen av SMS skickas via Iridiumsatellitsystemet. GPS- satelliterna tar inte emot signaler från Inreach.

Finns abonemangs resp trafikavgifter?

Kostnad för dessa!

Thure

Du har helt rätt, abonnemangen ser du på följande länk:
http://www.inreachdelorme.com/product-info/subscription-plans.php

Jag valde abonnemanget "Recreation Plan" i en månad sist jag var ute. Då ingick det 40 sms och funktionen att skicka positioner från var 10 minut upp till var fjärde timme. Och hur många förskrivna sms som man ville. Jag tror man fick göra tre stycken färdiga sms (färdiga sms som t ex "jag är framme", eller "allt är okej" osv. Skulle sms:en ta slut så går det att skicka fler, men då får man betala extra för varje.
Det abonnemanget kostade ca 260-270 kr.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.