Valle dell Orco

Leithe


Tänkte åke till Valle dell Orco 1 a veckan i oktober .

Någon som har tips om: Boende , (ej camping )
Utrustning .
Bra områden .
Vad skall man tänka på .
Andra tips .


Tackar på förhand .
 
Åh, kul!

Har bara varit där ett par dagar, och campade då. Men ska definitivt tillbaka!

- Ta med extra cammar, det finns ju många fina och långa sprickor! Ta några bjässar också om du har eller kan låna.

- Det finns en superfin och relativt ny förare, har du kollat upp den?

Ha så kul!

J
 
Vi var där nyligen och härjade några dagar. Jag har inga föraren framför mig så jag minns inte alla namn, men några tips har jag.

Området Sergent har några fina leder. Två fina single pitch sprickor är Incastromania och Mary Poppins (heter Paperetta nånting (?) i föraren). Jag gjorde första repan på Fessura della Disperazione. Vi hade bara en Camalot C5 som största pjäs, första pitchen funkar då om man inte har något emot att vandra den nästan helt utfläkt en bit efter de första vertikala sprickorna, sen finns en hyffsad placering för en normal kam under en rostig pitong. Att fortsätta på nästa repa utan ett par 6:eek:r var uteslutet for vår del. Vi gjorde också en multipitch led Nautilus. I efterhand skulle jag tagit hörnet upp som tredje repa istället för gången genom klippan (efter en kort travers) då klättringen hade varit finare och mindre uppbrutet... eller föresten, jag skulle nog inte klättrat denna alls då den som multipitch led inte var särskild fin även om det bitvis finns fina passager.

På andra sidan floden från Sergent finns området Parete del Disertore. Bra om man vill ha lite skugga, men solen kommer på eftermiddagen. Vi gjorde första reporna på "Ti ho perso cavallino ma non ti dimentico" och "Paris-Texas". Riktigt fina repor, men fortsatte inte på någon av dem då vi hört och läst att resten av lederna var ej värda besväret.

Orco har någon slags myt status att vara en trad paradis. Om det menas med att tradsprickor är fridlysta från bultar så kan vi en gång för alla slå ihjäl den myten. Några riktigt fina tradlinjer jag gjorde på egna säkringar som var bultade: Harry Potter på Pietro Filosofale (gjorde också en fin vänster utstegsvariant på den som var andra delen av en annan bultad led) och Diedroladruida på Droide. Finns en fin 6b eller 6b+ precis till vänster som Diedroladruida som var välsäkrad utom en ganska ytlig kil på första kruxet. Den blev falltestad av mig, men är man en sån som inte faller på trad kommer man nog att klippa bulten om man nu inte har överkapacitet. I efterhand borde jag försökt Las’ Landra på egna säkringar också, men kunde inte se från marken om flaket var bara ett tunt flak eller om sprickan gick in i berget (den gick in).

Sen kom regnet så vi for vidare...

Edit: Just ja, ska ni laga egen käk osv så handla innan ni kör upp. Ganska begränsade med livsmedelbutiker där uppe.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Hissmusik Valle dell´Orco Klättring allmänt 3

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.