Stelopererad stortå, hur fungerar det med fritiden?

Någon här som har en stelopererad stortå? Hur fungerar det med fritidsaktiviteter som tex vandring, längdskidor och långfärdsskridskor?
Jag var med om en arbetsplatsolycka för snart ett år sedan och har idag en stortå som smärtar och haltar därefter...
Efter senaste läkarbesöket "hotade" specialist med steloperation och sa att det nog kan lösa alla problem, men jag är skeptisk.
Någon som har erfarenhet av detta?
 
Då blir det dykarskofot, visst finns det dem som lärt sig vandra med det men även de som valt att avstå. Cykel bör fungera bättre men inte bra. Prata med en vettig sjukgymnast innan du låter stortån fixeras.
 
Hur fungerar det med fritidsaktiviteter som tex vandring, längdskidor och långfärdsskridskor?...
Någon som har erfarenhet av detta?

Såvitt jag vet (jag har pratat med några som är opererade, är inte opererad själv..) kan vandring fungera, med skor/kängor med styv sula och ganska rejäl "rullsula", d.v.s att sulan är avfasad framtill och baktill, som Meindlkängor med B/C eller C-sula, samma sak gäller skridsko och längdskidor, om du har pjäxor med styv sula kan det fungera, med vissa begränsningar förstås. Om du har för mjuk sula blir det en brytning över det opererade området och den yttre leden på stortån får ta stor belastning plus att det blir jobbigt för tårnas böjsenor/muskler. Jag har pratat med flera som kunnat fortsätta fjällvandra, fast man ser att de haltar lite när de går. Om du kör långfärdsskridsko utan lös häl kan det nog fungera bra.
Om det är tillräckligt ont nu blir det nog inte sämre efter en operation...
 
Ungefär som jag trodde då.
Har hittat flera artiklar om dom som säger att dom ska fortsätta med sitt sportande efter operation, men inte ett ord om hur det sedan har gått...
Ska göra en ordentlig "fältstudie" på alternativ innan kniven åker fram.
Tack för svar :)
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Peter Gävle Kebnekaise med 3 barn och 2 vuxna med stelopererad rygg Allmänt om friluftsliv 2

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.