Optimusbrännare med primusgas?

Finns det några problem att använda sig av primus gastuber till optimusbrännare och vice versa? Äger bara primusbrännare och har således bara använt deras gastuber. Är dock lite sugen på att skaffa ett Optimus crux lite att ha som backup på långa turer, ifall mitt Easyfuel skulle börja krångla.
 
Ta en titt på både Cruz respektive Cruz lite innan du beställer. Den ena väger ca10-15 gram mer men går att vika ihop på ett sätt som gör det lättare att packa effektivt med alla pryla på ett ställe inuti medhavda kokkärl. Om du inte vill ha en mindre gastub än den runt 250g bör du sikta på Optimus Weekend, den mindre som heter Optimus Solo har lite ont om plats inuti om du vill kunna stoppa undan allt på ett ställe.
 
Kokkärlen till weekend äger jag redan, riktigt nöjd. Solo-kärlen kändes i minsta laget om man vill kunna göra något mer än att koka upp vatten. Och angående lite och vanliga crux så lutar det nog åt det senare ändå.
 
Det blev ett stycke Crux! Nu gäller det bara att stå ut fram tills ledigheten så man kan få nyttja utrustningen en längre tid än en ynka helg i taget.
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.