Säck-butiken i Malmö stänger 25 januari!

Enligt Get Outs blogg kommer Säck-butiken att stängas 25 januari. Jag tycker det är jättetråkigt eftersom det behövs flera friluftsbutiker här i Malmö. Det behövs konkurrens. Det verkar som Naturkompaniet kommer att fortsätta dominera här i Malmö vilket är inte bra.

Att butiken stänger kan bero på två orsaker: Lönsamhet och hög hyra. Fast kanske också dess läge? Jag har tyckt att Säck-butiken har legat på fel ställe, på Dockan. Det är rätt långt borta från centrum. Jag kommer sällan dit eftersom butiken inte ligger i ett läge där man lätt kan komma förbi och småköpa vid behov.

Hursomhelst, det är trist. Jag tycker personalen där på Säck-butiken är mycket trevlig.

/J
 
Säck

Helt galen placering av en friluftsbutik .. kanske dessutom lite för snävt utbud
Jättetrevlig och kunnig personal
Jag har köpt mina två MARMOT vinter säckar där och är tvärnöjd!
 
Sorgligt!

Det var väl lite för bra för att vara sant förmodar jag.
En butik med ett fantastiskt utbud av olika märken och modeller inom säck-produkter!
Helt underbar personal som alltid har ett trevligt bemötande även om man "bara" kommit in för att klämma och ställa frågor. Dessutom kunniga och hjälpsamma i alla lägen och inga försök att pusha för fina märket bara för att kunna sälja lite dyrare.
En butik som var åtkomlig med bil (och tåg, för den delen) för oss som inte bor i Malmö och kan cykla eller gå till butiken.
Det hann bli två sovsäckar innan jul och en ny rygga strax efter jul och meningen var att sonen skulle med in och prova ut ny rygga om nån månad.
Nu får vi se hur vi gör........

All lycka i framtiden till personalen.
 
Surt sa räven...

Stort tack för alla värmande ord. Jag talar för all personal här i Malmöbutiken när jag säger att det har varit en fantastisk tid att arbeta för Get Out och med alla kunderna i butiken.

Som dom flesta vet har Get Out AB blivit uppköpt av Outnet för x antal veckor sedan. Efter en tung höst för SÄCK Malmö fann inte outnet någon annan väg än att i mellandagarna säga upp all personal och stänga ner butiken.

Get Out kommer leva kvar på nätet och i Bodafors, SÄCK kommer fortfarande att finnas kvar uppe i Stockholm. Men Malmö för klara sig utan en specialbutik med friluftssäckar.

Angående valet av det geografiska läget i Malmö. Tanken var att driva butiken som en special/koncept-butik. Därmed hoppades vi på att kunderna hellre ser att butiken ligger nära kommunikationsmedel och parkeringsplatser än "köpstråken". Dessutom är en specialbutik med friluftsprodukter inte lika beroende av "titta-förbi-kunder" då folk sällan impulsköper en Western Mountaineering sovsäck för 6000:- :) Men med facit i hand kanske denna taktik var felaktig.

Återigen stort tack! Jag (David) har haft många roliga stunder i butiken. Jag hoppas att jag kan fortsätta inom friluftsbranschen och arbeta för bättre service och produkter.

Tills vi ses igen, ha de fint!
 
Gresham's lag

Sorgligt - jag skriver under på allt i K9FORCE:s inlägg. Och jag som trodde att det NU äntligen skulle finnas ETT ställe med kunnigt folk och andra/fler/bättre/mer specialiserade grejor, än den lilla uppsättning av mainstream-prylar, som återkommer i alla "sportbutiker" på Fina Gatan. För att inte tala om det än mer andefattiga Lund. Nu skall man alltså packa sig ända till Stockholm för att prova en rygga (och kom inte och snacka om att beställa på nätet - sist jag stod på SÄCK med dottern provade och klämde vi på kanske 10 stycken innan det sa "klick"...).

Att ni inte får chansen är ju ett klassiskt exempel på lagen enligt ovan, och på vad för sorts "valfrihet" som genereras i den fria marknadsekonomin. 100 TV-kanaler med samma program i alla. 100 märken vandrarkängor på samma smaltåiga Vibramsula.

Men jag borde ha vant mig - alla flickor har smala armar som de aldrig lyfter över huvudet, alla fötter är lika smala om tårna, och en tjej med skostorlek under 40 vill naturligtvis aldrig ha mer avancerade slalompjäxor än junior/"dam"/nybörjare.

Lycka till David, starta gärna eget ;)
 
Döden bland södra Skånes friluftsbutiker

Först slog Outside igen , sen nyöppning som Friluftsland som också har stängt?
Sen flyttade Kayakevent till Sölvesborg, stället blev istället Point 65-butik.
Sen öppnade Kitout som också stängt.
Nu Säck...

Kvar finns Naturkompaniet där butiken i Lund är en av deras sämsta jag sett. Malmö är väl snäppet bättre.

Tycker det är skönt att bara ha 10 mil till Bodafors från där jag bor nu. Men det var kul att titta på lite andra friluftsprylar när man var hemma i Skåne.
 
Usport

Minst dåliga friluftsbutiken i Malmö kanske numera är Usport!? Dom har en del prylar men är väldigt tunna på andra... En fördel är iallafall att de har 2 frystorkat för priset av 1.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.