Skridskoryggsäck Blidö - hur får man den vattentät ...

Hej

Köpte en ny ryggsäck från Almgrens kallad Blidö som verkar ha det man vill ha på en skridskosäck. Det verkade även som om Almgrens försökt att få innersäcken vattentät eftersom man hade ett spänne som liknar det man har på vattentäta kajaksäckar.
Jag testade att stoppa ned ryggsäcken i badkaret men den läkte in lite vatten

Fråga: Några tips hur man enklast får ryggsäcken vattentät

Hälsningar
Magnus Sälgö
magnus@ids.se

tror det är Blidö -----
rygga.jpg

http://www.almgrens.com
 
Liquidseam .....

Hej

Min tanke var att försöka få säcken mera tät.

Jag fick tips om ett medel luquid eller ännu bättre liquidseam som skall smetas på sömmar nackdelen kan vara att det ser fult ut ....

Normala kanotsäckar (som jag också använder) är svetsade....

Anledningen till att man inte gör en tät säck är dels kostnad men även för att få godkänt så skall man testa den i Tyskland....

För er som inte skaffat skridskosäck så verkar Blidö rent teoretiskt vara riktigt gjord ....

Hlsn
Magnus Sälgö
magnus@ids.se

http://www.sssk.se/databas/fardrapp...?_order=datum+DESC%2Cgrupp&freetext=S%E4lg%F6
 
Svårt att få en ryggsäck tät

Det är svårt att få en ryggsäck helt tät. Det beror på att yttertyget utsätts för stora påfrestningar, speciellt kring bärsystemets infästning, så även om du lyckas få ryggsäcken tät blir det lätt läckage efter ett tag på utsatta ställen. Bättre är att ha en lös säck som håller tätt inuti ryggsäcken. Eftersom den skyddas av ryggsäckens yttertyg och inte utsätts för dragpåkänningar behöver den inte vara speciellt robust utan du kan välja en i lite tunnare material om du vill spara vikt.

Vill du ändå försöka göra din ryggsäck tät är nog det säkraste sättet att tejpa sömmarna. Istället för tejpa kan man istället limma remsor av vatten tätt material på insidan över sömmarna. Men jag tror det är svårt att få ett bra och snyggt resultat.

Jag har sytt ett antal ryggsäckar själv men har aldrig försökt mig på att täta sömmarna. Ofta är jag förvånad över hur lite vatten det brukar rinna in när man plurrar. Jag använder en tät kanotsäck av tunnare model inne i ryggan för förvaring av ombyte och rastplagg. Teroms och matlåda har jag utanför den täta säcken (i fall dessa skulle börja läcka). Det brukar inte vara nödvändigt att använda rullförslutningen på kanotsäcken eftersom öppningen inte brukar hamna under vattenytan vid ett bad.

Se även tidigare inlägg http://www.utsidan.se/vb_forum/showthread.php?threadid=4601
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.