Vattenfilter som renar den koliforma bakterien Erwinia Spp

Hej,


Bor i Lund där vi har haft kokningsrekommendation fram och tillbaka sen 9e mars pga den koliforma bakterien Erwinia Spp. Precis som MSB rekommenderar så har vi haft vatten på dunkar för några dagar hemma. Kan även fylla på med rent vatten på kontoret alternativt koka kranvattnet. Börjar dock tröttna på detta och har därför funderat på att köpa ett vatttenreningsfilter.

Har dessutom varit sugen på att köpa ett billigare vattenreningsfilter för att vid tillfälle även våga dricka stillastående fjäll/skogsvatten. Dvs när risken för kemikalier är mycket låg men en viss risk för bakterier/virus (från djurlik eller fekalier) ändå kan finnas.

https://catalog.hardydiagnostics.com/cp_prod/Content/hugo/Erwinia.htm står det att denna bakteriestam är "0.5-1.0 micrometer by 1.0-3.0 micrometers". Renar då ett filter som renar ner till 2 micron? Avgör bakterien kortaste eller längsta sida så att säga?


Är det någon som kan hjälpa mig att välja bland följande tre filter?



Mina tankar så långt är att Diercon och Lifestraw eventuellt renar mot kemikalier också då de har aktivt kolfilter efter det fysiska filtret.

Sawyer Mini är å andra sidan från ett mer känt märke samt har kapacitet för upp till 100000 liter (jmf 1000 liter på de två andra) men verkar bara rena med fysiskt filter utan aktivt kol.



Hur hade ni valt?
 

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...