• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Facittråd bilder från luften

#2

är Likstammen med flera sjöar och sörmlandskusten norrifrån. Till vänster ser man Tvären, Sibbofjärden rakt fram etc.

Thure
 
#6

Tagen mot ostnordost. i bildens nedre vänstra hörn ses Lidingö. 4 Finlandsfärjor eller liknande fartyg ses i leden ut mot Värmdö. Waxholm ses snett nordost om Lidingö.

Thure
 
#9 Stämmer med Thures gissning, dvs:
"Man ser bland annat Tvären Studsvik Sibbofjärden Nyköpings Stadsfjärd och Bråviken"

Bilden tagen på en flygning mellan Visby och Bromma i somras.
 
Bild #13

Thure har rätt igen. Bilden tagen från en Tiger Moth ovanför Skå Edeby på Svartsjölandet under en flygning jag fick som 50-årspresent. Tiger Moth är ett klassiskt flygplan från mellankrigstiden.
 

Bilagor

  • IMG_0023.jpg
    IMG_0023.jpg
    50.2 KB · Visningar: 154
  • IMG_0028.jpg
    IMG_0028.jpg
    6.7 KB · Visningar: 148
Bild #11

visar södra Klämmingen, Frösjön och Gnesta, Sillen och därbortom Askö till vänster, Hållsviken och öarna ut mot Lacka etc.

Thure
 
Bilderna #14 och #15

på den övre ses Fysingen och i bakgrunden bland annat Vallentunasjön Värtan och Norrviken, på den under bilden Rosersbergs utkanter E4an Oxundasjön Mälaren, kring Upplands Väsby och Stäket mm.

Thure
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.