Ställ dina frågor om friluftsmat!

Eric Tornblad har skrivit böckerna Torka mat och Fjällmat. Nu har du chansen att ställa dina frågor och funderingar kring friluftsmat direkt till honom.

Av: ulindh

Friluftskocken Eric Tornblad har skrivit böckerna Torka mat och Fjällmat, han har också skrivit flera matlagningsartiklar här på Utsidan. Nu har du chansen att ställa dina frågor och funderingar kring friluftsmat direkt till honom.

Vad vill du veta om friluftsmat och tillagning?

Att vara ute på tur innebär att mat måste planeras, packas och lagas under turen. Vad har du stött på för problem och utmaningar när du förberett och lagat friluftsmat? Vad skulle du vilja veta mer om?

Ställ dina frågor till Eric i kommentarsfältet här nedan, eller på Facebooksidan. Du kan också mejla dem till redaktion@utsidan.se.

Friluftskocken Eric Tornblad svarar sen på era frågor som sammanställs i en kommande artikel.

Du kan ställa frågor om allt som rör friluftsmat, torkning av mat, matlagning över eld, om friluftskök eller annat du funderar på. 

Eric Tornblad

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2017-10-31 16:46   orthodox
Ibland blir man även i naturen sugen på pizza. Jag har experimenterat med sconesdeg och en anordning som heter Bakepacker där degen värms i en stekpåse. Funkade inte så bra. Även testat med tortillabröd i stekpanna som "pizzabotten" vilket nog blev bättre.

Har du nåt tips på den ultimata fjäll eller skärgårdspizzan?
 
Svar 2017-11-07 20:24   eric_tornblad
Svar kommer :)
 
2017-10-31 17:46   Karolina P
Hej. Har två barn som "aaavskyr" sås och "haaatar" grytor. Vilket gör det svårt att vara kreativ med maten på vandring, suck. Det funkar ju bra när det är någon dagstur och de nöjer sig med ölkorv/konservkorv + pasta/ris/nudlar osv. Men konserver är tungt att bära. Och maten blir enformig. Själv har jag levt på "häll-vatten-i-påse" mat eller gjort olika grytor, men det accepteras inte. Lite hjälp tack! (Inga allergier)
 
Svar 2017-11-07 20:24   eric_tornblad
Här har vi en utmaning! Svar kommer.
 
2017-11-01 09:05   avslutat_medlemskap_2012
Mos och stekt fläsk eller korv. Äter ej någonsin dessa påskladd som finns att köpa.
 

Läs mer

Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.
Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!
Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.